Haber

MSKÜ En Fazla Destek Almaya Hak Kazanan Üniversiteler Arasında İkinci Oldu

Son Güncelleme Tarihi : 26.04.2024 00:00
1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden (MSKÜ) 5 proje destek görmeye hak kazandı. MSKÜ böylece ARDEB tarafından en fazla destek almaya hak kazanan ikinci üniversite oldu.

Cumhuriyetimizin tarihsel, kültürel, siyasal, toplumsal ve ekonomik dinamiklerini anlamayı ve gelecek vizyonuna yeni perspektifler sunmayı amaçlayan araştırma projelerini desteklemek üzere; TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında açılan “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı”na sunulan projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı.

Yapılan değerlendirme sonucunda, 90 proje önerisinin desteklenmesine karar verildi. Bu çağrı kapsamında MSKÜ’den de 5 proje destek almaya hak kazandı. MSKÜ aynı zamanda çağrı çerçevesinde en fazla destek alan ikinci üniversite oldu. Birinciliği ise 6'şar proje ile Dokuz Eylül Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesi paylaştı.

MSKÜ’lü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Bayram Coşkun, Dr. Öğr. Üyesi Halim Sarıcaoğlu, Prof. Dr. Hülya Elbe, Prof. Dr. Ummuhan Gökovalı ve Doç. Dr. Veli Uğur’un yürütücülüğünü yaptığı projeler Cumhuriyetimizin çok yönlü tarihine ışık tutacak.  

Prof. Dr. Bayram Coşkun’un yürütücülüğünü yaptığı “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Türkiye’de Kültürel Mirasın Korunması: Afetlere Direnç ve Perspektif Arayışları” başlıklı proje ile Osmanlı Devleti döneminde atılan ilk temeller ile birlikte Cumhuriyetin yüz yılında yürütülen kültürel mirasın korunması çalışmalarının hukuki ve idari boyutlarıyla birlikte incelenmesi ve gelecek perspektifi oluşturulması amaçlanıyor.

Doç. Dr. Veli Uğur’un yürütücülüğündeki “Muhalif Söylemden Muktedir Kimliğe İslamcı Romanın Dönüşümü” projesi ise 2002 yılı itibariyle yazılan romanların bir önceki nesil İslamcı romanlardan muhalif söylem, vurguladıkları sosyo-kültürel pratikler, roman kişilerinin ve temalarının seçimi gibi başlıklarda analiz edilecek olan farklılıklarının belirlenmesini kapsıyor.

Prof. Dr. Hülya Elbe’ nin yürütücüsü olduğu "Tıp Fakültesi Perspektifinden Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Türk Resim Sanatında İkonodiagnoz ve Görsel Düşünme Stratejileri: Kültürel Mirasın İzinde" başlıklı proje de Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Türk resim sanatına ait eserlerin MSKÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin görsel düşünme stratejileri (VTS) oturumlarında kullanılması ile tıp ve resim sanatı arasında köprü kurulmasını amaçlıyor.

Dr. Öğr. Üyesi Halim Sarıcaoğlu’nun yürütücüsü olduğu “360° Videolar: Sınav Kaygısı Üzerindeki Etkisinin Psikofizyolojik İncelenmesi” başlıklı proje ile Prof. Dr. Ummuhan Gökovalı’nın yürütücülüğünü yaptığı  “Karaçalı Köyünden Modern Dalaman'a (Seka Dalaman İşletmesinin Dönüştüren Etkisi)” projesi de 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 26.04.2024 00:00
Okunma Sayısı : 647