Haber

Sürdürülebilir Gelecek İçin “Bilim ve Teknoloji Konferansı”

Son Güncelleme Tarihi : 20.12.2019 00:00

Üniversitemizde Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından “Bilim ve Teknoloji Konferansı” düzenlendi.

“Sürdürülebilir Bir Gelecek için Yenilikçi Malzemeler” ana temasıyla düzenlenen konferansa, Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Suvacı konuşmacı olarak katıldı.

Konferans, Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Güneş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük’ün açılış konuşmaları ile başladı.

Fen ve mühendislik alanlarında disiplinler arası yaklaşım ile İnovative AR-GE’nin nasıl yapılacağını anlatan Prof. Dr. Ender Suvacı, Eskişehir Teknik Üniversitesinde gerçekleştirdikleri ulusal ve uluslararası çalışmalarını, Üniversitemiz lisansüstü öğrencilerine ve öğretim üyelerine aktardı.

Prof. Dr. Ender Suvacı, üstün özellikli dizel injeksiyon sistemleri için malzemelerde gizli hazine olarak bilinen kristal anizotropisinin seramik proses koşulları ile geliştirilerek patentli ürüne dönüştürülmesi; enerji tasarrufunu sağlayacak yenilikçi buzdolabı malzemelerinin geliştirilmesi ve patenli ürüne dönüştürülmesi ve zararlı UV ışınlarının yarattığı cilt kanserini önleyici yeni nesil kozmetik malzemelerin geliştirilmesi ve patentli ürüne dönüştürülmesi üzerine gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarını da paylaştı.

Konferans kapsamında gerçekleştirilen 10. Fen Bilimleri Araştırma Sempozyumu’nda ise Fen Bilimleri Enstitüsü lisansüstü öğrencileri posterli sunum yaptı.

Sempozyum kapsamında sergilenen 50 poster, jüri üyeleri tarafından öğrencilere yöneltilen bilimsel sorular ve evrensel poster değerlendirme ölçütleri çerçevesinde değerlendirilip, puanlandı.

Değerlendirme sonucu birincilik ödülünü danışmanlığını Doç. Dr. Nevin Güler Dinçer’in yaptığı İstatistik Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Eda Terci; ikincilik ödülünü danışmanlığını Doç. Dr. Atilla Coşkun’un yaptığı Fizik Anabilin Dalı yüksek lisans öğrencisi Melike Tezbaşaran ve üçüncülük ödülünü ise danışmanlığını Doç. Dr. Osman Özkaraca’nın yaptığı Bilişim Sistemleri Mühendisliği Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Toghrul Karimli kazandı.

“En İyi Poster Ödülleri” için sempozyuma katılıp başarılı olan ilk üç öğrenciye, Sıtkı Koçman Vakfı tarafından ödülleri verildi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 20.12.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2949