Haber

Rektörümüz "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" Dolayısıyla Bir Dizi Etkinliğe Katıldı

Son Güncelleme Tarihi : 03.12.2019 00:00
Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinden hizmet alan özel gereksinimli bireyler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Muğla Valisi Esengül Civelek ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile birlikte Muğla Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi sakinlerini ziyaret ederek öğle yemeğinde buluştular.
 
Ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada Üniversitemizin Engelsiz Kampüs çalışmalarını her daim en öne çektiklerini belirten Rektör Çiçek, dezavantajlı bireylere en büyük engelin bilinçsizlik olduğunu ifade etti. Üniversitemiz Rektörü açıklamasının devamında; "3 Aralık yalnızca bir farkındalık günüdür. Bizler bu farkındalığı her gün yaşatarak daha yaşanılabilir bir dünya inşa edebiliriz. Nitekim Üniversitemizde birbirinden ayrı iki alan olan Yeşil Kampüs ve Engelsiz Kampüs çalışmalarını tek bir çatı altında topladık. Bunu yapmaktaki amacımız "Sürdürülebilir Kampüs" anlayışının tüm bileşenlerini bir araya getirme suretiyle sorunları çözüme kavuşturma isteğimizdi. Bu çerçevede çok güçlü ve geniş  bir ekiple çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bugün hem özel bireylerimiz hem de huzurevi sakinleri ile bir arada olmak bizleri çok mutlu etti. Açıkçası onların gözlerindeki neşe, umut ve enerji  omuzlarımıza daha fazla sorumluluk yükledi. Bu vesileyle, engelleri olmayan bir dünyada yaşamlarını sürdürmeleri umuduyla, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum" şeklinde konuştu.
 
Huzurevinin ardından Muğla Engelliler Derneğini ziyaret eden Rektörümüz, Üniversitemiz Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından derneğe hediye edilen tekerlekli sandalyeleri takdim etti.
 
 
 
 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 03.12.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2410