Haber

Prof. Dr. Mehmet Sağlam Üniversitemizde Gençlerle Buluştu

Son Güncelleme Tarihi : 24.02.2020 15:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Entelektüel Bakış topluluğu tarafından düzenlenen “Türkiye'de Yükseköğretim Geçmişten Günümüze” başlıklı program gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen programa konuşmacı olarak katılan eski YÖK Başkanı ve eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam öğrenciler ile bir araya geldi.

Etkinliğin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; "Girişimci üniversiteler gerek yapı, işleyiş, yönetim ve finansman gibi üniversitenin temel boyutları gerekse öğretim, araştırma ve topluma hizmet gibi üniversitenin temel amaçları noktasında diğer üniversite modellerinden ayrışan birtakım özelliklere sahiptir. Nitekim Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi son yıllarda oluşturulan Ar-Ge alt yapısı ile girişimci üniversite olma yolunda emin ve sağlam adımlarla ilerlemektedir. Üniversitemiz, öğrenme ve öğretme süreçlerinde sınırlılıkları ortadan kaldırmayı amaçlayan, uygulamayı dijitalle birleştiren, somut çıktılara odaklanan ve şehri ile bütünleşen bir anlayışla yol kat etmektedir" dedi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mehmet Sağlam ise; okul öncesi sürecin öneminden başlayarak, yükseköğretimde gelinen aşamaya değindi. Prof. Dr. Sağlam konuşmasında; Türkiye üniversitelerinin kalite açısından daha ileriye taşınması için çalışılması gerektiğini, bölgedeki uluslarası öğrencilerin ülkemizi tercih etmelerinin ise belirli bir seviyeye ulaşmamızın göstergesi olduğunu vurguladı.

Program Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek'in  Prof. Dr. Mehmet Sağlam'a hediye takdimi ile sona erdi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 24.02.2020 15:00
Okunma Sayısı : 2988