Haber

Bodrum'da Mandalina Hasadı Şenliği

Son Güncelleme Tarihi : 13.01.2020 00:00

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafında düzenlenen Bodrum Mandalina Hasat Şenliği’ne katıldı.

 

Kortej yürüyüşü ile başlayan festivale Muğla Valisi Esengül Civelek, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Festival alanında mandalinadan yapılan reçel, sirke, lokum, çorba, hamur işi, sabun, kolonya gibi pek çok ürün satışa sunuldu. Yöresel sanatçıların Bodrum ve Muğla yöresi Türküleri seslendirdiği şenliğe oldukça yoğun bir katılım olduğu görüldü.

 

Protokol konuşmalarının ardından mandalina üreticileri kürsüye gelerek tecrübelerini paylaştı. Şenlikte ayrıca öğrenciler arasında gerçekleştirilen şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

Şenliğe katkıda bulunanlara da teşekkür plaketleri takdim edildi.

 

Pazar günü akşam saatlerine kadar süren şenlik kapsamında en iyi reçel ve en iyi ürün yarışmaları, çeşitli sanat etkinlikleri gerçekleştirildi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 13.01.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2401