Duyuru

Rektörümüzün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Son Güncelleme Tarihi : 03.12.2021 10:27:26
3 Aralık; özel gereksinimli bireylerin  başarılarının önündeki toplumsal engelleri hep birlikte kaldırmak ve onların beklentilerini hatırlamamız için önemli ve özel bir gündür. 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak, geleceğin inşasında onların muazzam yeteneklerine, yaratıcılıklarına ve güçlü mücadele ruhlarına ihtiyaç duyuyor, yarınlara birlikte yürümek için kampüsümüzün erişilebilirliğini yapılandırıyoruz. Pandemi sonrası özel gereksinimli öğrencilerimiz için dijital teknolojilerin uygulanmasını destekleyen kaynakları seferber ederek kapasitemizi hızla geliştirdik. “Eğitimde, Mekânda ve Kampüste” erişilebilirlik çalışmalarımız sonucunda önemli ödüller aldık. Çünkü bizler, özel gereksinimli bireylerin, küresel pandeminin sağlık, sosyal ve ekonomik sonuçlarından orantısız şekilde etkilendiğinin farkındayız. Dolayısıyla tüm bireylerin ortak yaşam alanı içerisinde aynı hizmeti görmesine imkân sağlayan bir anlayışın, herkesi kucaklayarak gerçek bir aidiyet hissi kazandıracağına inanıyoruz.
“3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün” özel gereksinimli bireylerin karşılaştıkları zorlukları aşabilmeleri için gereken toplumsal duyarlılık ve farkındalığa vesile olmasını diliyorum. 

Yayınlayan : basin.mu.edu.tr Tarih : 03.12.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1195