Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sözlü Sınav İlanı

Son Güncelleme Tarihi : 19.01.2024 16:23
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
GÖREVDE YÜKSELME VE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ
SÖZLÜ SINAV İLANI (19.01.2024)

“Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliği” uyarınca Üniversitemiz personeli için Karadeniz Teknik Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) tarafından 02.12.2023 tarihinde yapılan Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği yazılı sınav sonuçları dikkate alınarak, anılan Yönetmelik’in 13’üncü maddesi uyarınca yapılacak olan “Sözlü Sınav”a katılacak adayların, aşağıdaki “Uygulama Takvimi”nde belirtilen tarih ve saatte sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

Sözlü Sınav:
İlgili personel, sınav kurulunun her bir üyesi tarafından;
a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu,
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
d) Genel kültürü ve genel yeteneği,
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,
esas alınarak yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, ilgili Yönetmelik hükümleri gereğince; her bir kurul üyesi tarafından 100 (yüz) puan üzerinden verilen puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) puan olması gerekmekte olup, 70 (yetmiş) puanın altında puan alan adaylar yazılı sınav puanı ne olursa olsun başarısız sayılacaklardır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 12.04.2019 tarihli ve 39492672-900[900]-E.25582 sayılı görüşünde yer alan ifadelere göre,

a) Görevde yükselme sınavında; yazılı sınavdan 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 60 (altmış) puan; sözlü sınavdan 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan almak kaydıyla yazılı ve sözlü sınavın aritmetik ortalaması 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 65 (altmış beş) puan olanlar başarılı kabul edilecektir.

b) Ünvan değişikliği sınavında ise; yazılı sınavdan yüz (100) tam puan üzerinden en az altmış (60) puan; sözlü sınavdan 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan almak kaydıyla yazılı ve sözlü sınavın aritmetik ortalaması 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan olanlar başarılı kabul edilecektir.

Belirtilen tarih ve saatte sınav yerinde bulunmayan / sınava girmeyen, sözlü sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

Adaylar, 02.01.2024 tarihinde Üniversitemiz internet sayfasında yayımlanan “Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı Kesinleşen Sonuçları (Güncel)” duyurusunda belirtilen ünvan ve yazılı sınav puanı sıralamasına göre sözlü sınava alınacaklardır.

Adayların sınava T.C. Kimlik Kartları ile birlikte gelmeleri gerekmekte olup; cep telefonu, telsiz vb. haberleşme araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar (akıllı saat dahil), silah vb. teçhizat, defter, kitap, sözlük, sözlük işlevi olan elektronik cihaz vb. araçlarla sınava girmek yasaktır. Bu araçlarla sınava giren adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

Sınava girecek adaylara önemle duyurulur.

Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sözlü Sınavına Katılacak Personel Listesi için tıklayınız

GÖREVDE YÜKSELME VE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SÖZLÜ SINAVI
UYGULAMA TAKVİMİ

Sözlü Sınav Yeri:
AKM B Salonu
Uygulamalı Sınav için:
Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı
Sözlü Sınav Tarihi: 24 Ocak 2024 Çarşamba
Görevde Yükselme Sözlü Sınavı: - Şef
- KGG Şefi
- Memur
- Şoför kadroları için
09.30-12.00 saatleri arasında AKM B Salonunda

Ünvan Değişikliği Sözlü Sınavı: - Mühendis (Ağaç İşleri)
- İstatistikçi
- Biyolog
- Tekniker (Bilgisayar)
- Tekniker (Matbaa)
- Tekniker (Mobilya) kadroları için
13.30-14.30 saatleri arasında AKM B Salonunda

- Mühendis (İnşaat)
- Teknisyen (Motor) kadroları için
14.30-15.30 saatleri arasında AKM B Salonunda

- Tekniker (Elektrik)
- Tekniker (Tesisat)
- Tekniker (Makine)
15.30-17.00 saatleri arasında Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında UYGULAMALI şekilde
gerçekleştirilecektir.

Sözlü Sınav Sonuçlarının İlan Edilmesi:

31 Ocak 2024 Çarşamba

Adayların Sözlü Sınava İlişkin İtiraz Tarihleri:
 (İtirazlar, dilekçe ile Personel Daire Başkanlığına yapılacaktır.)
1 – 7 Şubat 2024 (5 İş Günü)
(Anılan Yönetmelik’in 13’üncü maddesinin 3’üncü fıkrası gereğince)
Sözlü Sınava Olan İtirazların Sınav Kurulunca Değerlendirilmesi:
8 – 21 Şubat 2024 (10 İş Günü)
(Anılan Yönetmelik’in 13’üncü maddesinin 3’üncü fıkrası gereğince)

Kesinleşen Aday Listelerinin İlan Edilmesi:

22 Şubat 2024 Perşembe

Yayınlayan : personel.mu.edu.tr Tarih : 19.01.2024 15:04