Çalışan Temsilcisi (İşçi) Seçim Duyurusu

Son Güncelleme Tarihi : 25.05.2018 17:12:49

ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ SEÇİM DUYURUSU

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 20. maddesi uyarınca MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ  unvanlı kurumumuzda görev yapmakta olan temizlik ve güvenlik çalışanlarından  iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarında görev almak üzere  04/06/2018 tarihinde aşağıda belirtilen görevleri üstlenecek çalışan temsilcisi seçimi yapılacaktır. Aday olmak isteyen personelin 31/05/2018  Perşembe günü mesai bitimine kadar İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı- İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.

Çalışan Temsilcisi Görevleri

1. İşçi sağlığını ve güvenliğini önemli derecede etkileyebilecek sorunlarda gereken önlemin alınması için İşçi Sağlığı ve Güvenliği Ekibine(İSG) haber vermek ve gereken önlemlerin alınmasını sağlamak,

2. İş ortamında olabilecek riskleri en aza indirmek, tehlikeleri azaltmak veya tehlikenin kaynağında yok edilmesi için İSG ekibine öneriler sunmak,

3. İşverenin iş sağlığı ve güvenliği konusunda görevlerini yerine getirebilmeleri için sağlanan imkânları olumsuz yönde kullanmamak,

4. İş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılacak İSG toplantılarına katılmak,

5. İşletmenin Kurumsal Politikasının tüm personel tarafından anlaşılması için çalışmak,

6. Personele periyodik veya gerekli gördüğü zamanlarda iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin verilmesi için İSG ekibine bilgi vermek,

7. Yetkili makamlarca işyerinde yapılan denetimler sırasında görüşlerini bildirmek,

8. İdarenin öngördüğü işleri yerine getirmek,

9. İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Çevre Yönetim Sistemi ile ilgili talimat, prosedür ve yasal mevzuatlara uymak, tüm çalışanların uyması için çalışmak.

Çalışan temsilcisinin nitelikleri

(1) Bir çalışanın çalışan temsilcisi olabilmesi için aşağıdaki niteliklere sahip olması zorunludur:

a) İşyerinin tam süreli daimi çalışanı olması,

b) En az 3 yıllık iş deneyiminin bulunması,

c) En az ortaokul düzeyinde öğrenim görmüş olması.

(2) Belirli süreli veya geçici işlerde (a) ve (b) bentleri, işyerinde 3 yıllık iş deneyimi bulunmayan çalışan veya aday bulunmaması halinde (b) bendi, çalışanlar veya adaylar arasında yeterli eğitim düzeyine sahip kişi bulunmaması halinde (c) bendi hükümleri uygulanmaz.

(3) Yetkili sendika temsilcisinin çalışan temsilcisi olarak görev yapması halinde birinci fıkrada sayılan nitelikler aranmaz.

SEÇİM YERİ: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi MEDİKO Binası- İSG Birimi

Saat: 10.00-15.00