Duyuru

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Google Solution Challenge'da Yarı Finale Kaldı

Son Güncelleme Tarihi : 20.05.2021 09:59:06

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen 17 probleme çözüm arayacak olan Google Solution Challenge programında yarı finale kaldı.

Yoksulluk, adaletsizlik ve iklim değişimi gibi problemlerin çözülmesine katkı sağlamayı amaçlayan Google Solution Challenge programına katılan öğrencilerimiz ilk 50 finalist arasında yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencilerimiz Tuğba Yılmaz, Bilge Kağan Ece, Emir Kaan Kurt, Yusuf Eren Kaya, Elif Bilge Parlak, Mert Beyaz, Ekin Kar ve Gülşen Beyza Yılmazer ürettikleri projeleri ile süpermarketlerde son kullanma tarihi yaklaşan ürünlerin ve restoranların gün sonlarında arta kalan servis edilmemiş yiyeceklerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlamayı amaçlayan bir uygulama geliştirmeyi hedefliyor.

Üniversitemizi Google Solution Challenge’da temsil eden ve önemli bir başarı kaydeden tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Proje kapsamında geliştirilen uygulama demosu: https://www.youtube.com/watch?v=gw9sRgyLpN8

 

Yayınlayan : basin.mu.edu.tr Tarih : 18.05.2021 00:00
Okunma Sayısı : 2245