Duyuru

4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı 2023 Yılı Çağrısı Açıldı !

Son Güncelleme Tarihi : 04.12.2023 10:33

Değerli Araştırmacılar,

2007 yılından bu yana Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından yürütülen bilim ve toplum destekleme programları ile okul öncesi dönemi çocuklarından lisans öğrencilerine, öğretmenlere, toplumun farklı kesimlerine yönelik bilimsel etkinlikler yapmayı hedefleyen projeler desteklenmektedir.

Toplumda bilim kültürünün ve iletişiminin geliştirilmesini amaçlayan Bilim ve Toplum Destekleme Programlarına 2022 yılında eklenen 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları 2023 yılı çağrısı yayınlandı.

2023 yılı çağrı dönemi kapsamında gerçekleştirilen yeniliklerden bazıları:
  • Katılımcılarının tamamı sadece özel gereksinimli bireylerden oluşan proje önerilerine +1 Ek puan eklenmesi
  • Destek miktarları ve kapsamında güncellemeler yapılması
  • Görev alma kotalarında düzenlemeler yapılması
  • Gerek duyulması halinde %15 oranında çevrim içi etkinlik yapabilme olanağı

18 Aralık itibariyle http://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr adresi üzerinden alınacak başvuruların onay ve elektronik imza süreci 29 Ocak 2024 (saat 17.30) tarihine kadar tamamlanabilecektir.

Başvuru şartları ve ayrıntılı bilgi için aşağıda yer alan program sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Başvuru süreci ve programlar ile ilgili sorularınız için bt4008@tubitak.gov.tr e-posta adresleri üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Yayınlayan : bap.mu.edu.tr Tarih : 04.12.2023 10:33