Duyuru

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Erasmus Öğrenim Hareketliliği Başvuruları

Son Güncelleme Tarihi : 06.03.2013 09:04:41

                                 

2013-2014 AKADEMİK YILI

LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

Başvuru yapmadan önce tüm metni dikkatle okuyunuz!

2013-2014 eğitim öğretim yılında Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği faaliyetinden yararlanmak isteyen öğrencilerden başvurular alınacak ve seçimler yapılacaktır.  

Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği kapsamında, üniversite öğrenimine yeni başlamış olanlar hariç, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde Türkiye’de EÜB (Erasmus Üniversite Beyannamesi) sahibi bir üniversitede kayıtlı öğrencilere diğer bir Avrupa ülkesinin EÜB sahibi yükseköğrenim kurumunda (3-12 ay arası bir dönem için) değişim öğrencisi olma ve öğrenim görme fırsatı verilmektedir. Bu faaliyetten yararlanan öğrenci, değişim programında yer aldığı sürece aylık Erasmus destek ödeneği almaya hak kazanır ve gittiği kurumda öğrenim harcı ödemez. Öğrencilerin gittikleri ülkede geçirdikleri zaman ve aldıkları derslerin, özellikle Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) sayesinde, öğrencinin bağlı olduğu üniversite tarafından tanınması sağlanır.
 

Erasmus Öğrenim Hareketliliği kurumlararası anlaşmalar kapsamında yapılabilmektedir. Kurumlar, varolan anlaşmaları çerçevesinde gidecek Erasmus öğrencilerini belirlemek üzere öğrencilerine başvuru ilanında bulunurlar. Hareketlilik faaliyeti yalnızca anlaşması bulunan bölümler arasında yapılabilmektedir. Öğrenim Hareketliliğinden faydalanabilmek için öğrencilerin kendi kurumlarının Erasmus Koordinatörlüklerine başvurmaları ve seçim sürecine dahil olmaları gerekir. Her kurum kendi başvuru ve seçim tarihlerini kendisi belirlemektedir.  Erasmus Programı ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyen öğrenciler, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) www.ua.gov.tr linkini tıklayarak bu bilgilere ulaşabilirler.
 

Halen geçerli olan olan ikili anlaşmalarımız ve Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize aktarılması beklenen öğrenci öğrenim hareketliliği hibesi değerlendirilerek belirlediğimiz 2012-2013 eğitim öğretim yılı için başvuru yapabilecek bölümleri ve mevcut kontenjanları görmek için tıklayınız.

İlgili bölümlerde kayıtlı olarak öğrenim gören ve bu hareketlilik imkânından yararlanmak üzere başvuru yapmak isteyen öğrencilerin bu ilan metninin en sonundaki başvuru linkine tıklayarak ONLINE BAŞVURU FORMU’nu doldurmaları gerekmektedir. Online başvuru 6 Mart 2013 Çarşamba günü 09:00 da başlayıp 26 Mart 2012 Salı günü 18:00 da sona erecektir. Bu tarihler dışında kesinlikle başvuru kabul edilmeyecektir.

Başvuru yapan tüm öğrencilerin yabancı dil sınavına girmeleri zorunludur. Yabancı dil sınavı (European Language Portfolio, B1Düzeyi)  İngilizce ve Almanca dillerinde 29 Mart 2013 Cuma günü 14:00’da Yabancı Diller Yüksekokulu’nda yapılacaktır. Ancak, gidilmesi planlanan üniversite talep ediyorsa bazı öğrencilerin doğrudan B2 Düzeyi İngilizce sınavına girmeleri gerekecektir. Bu konuda bilgi, başvuru sırasında kendilerine verilecektir. Almanca dil düzeyinin İngilizce dil düzeyinden daha iyi olduğunu düşünen adaylar arasından, yalnızca Almanya ya da Avusturya ülkelerindeki üniversitelere başvuru yapanlar Almanca sınavına girebilir. Diğer adaylar İngilizce sınavına gireceklerdir.

Seçilecek olan öğrenciler daha sonra bölüm/fakülte koordinatörlerinin, akademik danışmanlarının ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünün rehberliğinde gereken işlemleri yerine getireceklerdir. Gerekli bilgi ve belgelerin temin edilmesinde Koordinatörlük yardımcı olacaktır.   

Değişimlerin, gidilecek üniversitenin/okulun programlarına uygun olarak 1 yarıyıl (güz/bahar) ya da 1 akademik yıl için gerçekleşmesi öngörülmektedir. Öğrenciler için belirlenen aylık Erasmus destek ödenekleri aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

Öğrencilere hibeleri iki taksitte verilir. Gidilecek süreye göre verilmesi öngörülen toplam hibe miktarının %80'i öğrenci yurtdışına çıkmadan ve vizesini aldıktan sonra hesabına yatırılır. Kalan ödeme, öğrenci eğitimini başarıyla tamamlayıp geri döndüğünde ve Öğrenci Final Raporu, Transkript ve Katılım Sertifikasını teslim etmesi sonrası, katılım sertifikasında belirtilen öğrenim başlangıç-bitiş tarihlerine göre toplam hibesi yeniden hesap edilerek yapılır. Öğrenciler yalnızca Erasmus öğrenim dönemleri için yurtdışında bulundukları süre karşılığı hibe alabilirler; planlanan değişimden daha kısa kalınması halinde yalnızca kalınan süre karşılığı hibe verilecektir.

 

Koordinatörlük tarafından verilmesi gereken belgeler dışında, vize ve sigorta işlemleri öğrencilerin kendileri tarafından yürütülecek ve finanse edilecektir.

Öğrenci başvuru ve seçimlerinde genel olarak şu şartlar dikkate alınacaktır.

  • Daha önce Erasmus programından faydalanmış öğrenciler başvuru bir kez daha öğrenim hibesi alamazlar.
  • Hazırlık sınıfı öğrencileri başvuru yapamazlar.
  • Yabancı uyruklu öğrenciler de başvuru yapabilir.
  • Erasmus değişim öğrencisi olacağı dönemde bölüm müfredatın gerektirdiği bir dönemlik tam kredi yükünün altında dersi kalan beklemeli öğrenciler programdan yararlanamayacaklardır.
  • İsteyen öğrenciler maddi destekten feragat edebilirler.
  • Başvuru şartı olarak öğrencinin genel not ortalamasının lisans öğrencileri için en az 2,20/4,00 ve lisansüstü öğrencileri için en az 2,50/4,00 olması gerekmektedir.
  • Öğrencilerin belirli bir düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmaları gerekmektedir ve bu Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak seviye tespit sınavı ile belirlenecektir. Yabancı dil seviyesinde baraj uygulanacaktır.   
  • Başvurular değerlendirilirken Ulusal Ajans tarafından belirlenen aşağıdaki değerlendirme ölçütü uygulanacaktır:    

 

Akademik Başarı Düzeyi: %50 Yabancı Dil Seviyesi: %50  

 

Seçim sonuçları, geçerli başvuru yapmış bütün öğrencilerin aldıkları puanları içerecek şekilde üniversitenin web sayfasında yayınlanacaktır.
 

ÖNEMLİ NOT: Bu bir ön seçimdir. Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize ayrılan bütçe dâhilinde talepler karşılanacaktır. Bu aşamada seçilen her öğrencinin Erasmus öğrencisi olarak yurtdışına gideceği garantisi söz konusu değildir.
 

 

İLETİŞİM

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü 

Rektörlük Binası Zemin Kat 48000 Kötekli / MUĞLA

E-posta : intoffice@mu.edu.tr

Faks: 211 1051

Uzman Melis Tuncay (211 1961)

Öğr. Gör. Demet Kutucuoğlu (211 1960)


2013-2014 eğitim öğretim yılı için mevcut kontenjanlar

 

Online başvuru için linke tıklayınız

 

 

 

Yayınlayan : uluslararasi.mu.edu.tr Tarih : 05.03.2013 09:00
Okunma Sayısı : 7624