Duyuru

2012-2013 Erasmus Staj Hareketliliği Başvuruları Uzatılmıştır

Son Güncelleme Tarihi : 28.02.2013 10:29:52



2012-2013 AKADEMİK YILI

ERASMUS ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME (STAJ) HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

Öğrenci Staj Hareketliliği (Yerleştirme); Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) / Erasmus Öğrenci Hareketliliği faaliyeti kapsamında yürütülen bir alt hareketlilik faaliyetidir.

Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda staj yapmasıdır. “Staj (yerleştirme)”, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya organizasyon bünyesindeki mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Staj faaliyeti öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir.

Staja ev sahipliği yapacak kuruluşlar; işletmeler, eğitim merkezleri, araştırma merkezleri ve işletme tanımına uyan diğer kuruluşlar olabilir. Staj faaliyetinde bulunulacak yurtdışındaki kurumun yükseköğretim kurumu olması halinde, gidilecek kurum isletme olarak değerlendirileceği için Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi olması şartı aranmaz. Yurt dışındaki staj faaliyetleri 30 Eylül 2013 tarihinden önce tamamlanacak şekilde gerçekleştirilmelidir.

2012-2013 akademik yılı için staj hareketliliğinden yararlanmak üzere Üniversitemizin ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programlarında kayıtlı tüm öğrenciler başvuru yapabilirler. Üniversitemizin aynı zamanda personeli olan yüksek lisans ve doktora öğrencileri de öğrenci statüleri dolayısıyla başvuru yapabilirler.

Ancak başvurunun değerlendirmeye alınması için ön şart; öğrencinin kendi bağlantısıyla bulduğu bir işletmeden/kuruluştan/yükseköğrenim kurumundan yapmayı planladığı staj faaliyetine dair bir niyet mektubu (ön kabul) getirmektir. Staj yapılacak bir kurum mevcut olmadan öğrenciler Erasmus staj hareketliliği faaliyetine katılmak üzere seçilemez.

Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize ayrılmış olan Staj Hareketliliği bütçesi dâhilinde azami 30 öğrencinin seçilmesi mümkün olacaktır. Faaliyet süresi en az 3 ay olmalıdır. Staj hareketliliğinden yararlanmak için yaz dönemi en uygun dönem olmakla birlikte akademik yıl içinde de gerçekleşebilir. Bölümlere göre kontenjan ayrımları alınan başvurulara göre sonradan yapılacaktır.

Başvuru yapmak isteyen öğrencilerinin Ön Başvuru Formunu (docx. , pdf) doldurup istenen ek belgelerle birlikte, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne şahsen başvurmaları gerekmektedir. Staj Hareketliliği başvuruları 15 Mart 2013 Cuma gününe kadar alınacaktır.

Öğrencilerin belirli bir düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmaları gerekmektedir. Bunun için, ÜDS, KPDS ya da YÖK tarafından denkliği kabul edilen bir yabancı dil sınavının sonuç belgesi yabancı dil kriteri olarak kullanılabilecektir. Bu sınavdan herhangi birine sahip olmayan adaylar yabancı dil seviye tespit sınavına tabi tutulacaklardır. Bu sınav başvurular alındıktan sonra adaylara duyurulacak ve Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından (European Language Portfolio, B1 Düzeyi) yapılacaktır.

Seçilecek olan asil ve yedek öğrenciler daha sonra ilgili Erasmus koordinatörlerinin ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünün rehberliğinde gereken işlemleri yerine getireceklerdir. Gerekli bilgi ve belgeler öğrencilerin e-mail adreslerine gönderilecektir.

Öğrenci staj hareketliliği için öngörülen hibe miktarları aşağıdaki şekildedir.

Öğrencilere hibeleri iki taksitte verilir. Gidilecek süreye göre verilmesi öngörülen toplam ödenek miktarının ilk taksidi öğrenciler yurtdışına çıkmadan ve vizelerini aldıktan sonra hesaplarına yatırılır, kalan ödeme, stajlarını tamamlayıp geri döndüklerinde ve Nihai Rapor ile Katılım Sertifikasını teslim etmesi sonrası, katılım sertifikasında belirtilen yerleştirme başlangıç-bitiş tarihlerine göre toplam hibesi yeniden hesap edilerek yapılır.

Koordinatörlük tarafından verilmesi gereken belgeler dışında, vize ve sigorta işlemleri öğrencilerin kendileri tarafından yürütülecek ve finanse edilecektir.
 

Öğrenci başvuru ve seçimlerinde genel olarak şu şartlar dikkate alınacaktır.

  • Programa bütün kayıtlı öğrenciler başvurabilir.
    • Son sınıflarında olup bütün kredi ve yükümlülüklerini tamamlayarak mezun durumuna gelen öğrenciler, üniversitelerinden ilişiklerini kestirmeseler ve/veya mezuniyet belgelerini almasalar dahi mezun kabul edileceklerinden Erasmus staj faaliyetinden yararlanamazlar.
    • Daha önce Erasmus öğrenim hareketliliğinden yararlanmış olan öğrenciler staj hareketliliği için de başvurabilir.
  • Daha önce Erasmus staj hareketliliği hibesi almış öğrenci tekrar Erasmus hibesi alamaz.
  • Başvuru şartı olarak öğrencinin kümülatif akademik not ortalamasının ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 2,20/4,00 ve yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 2,50/4,00 olması gerekmektedir.
  • Öğrencilerin belirli bir düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmaları gerekmektedir ve seçim komisyonu tarafından baraj uygulanması hakkı saklıdır.
  • Başvurular, değerlendirme ve seçim komisyonu tarafından ele alınacak ve sonuçlandırılacaktır.
  • Başvurular değerlendirilirken Ulusal Ajans tarafından 2012-2013 için aşağıdaki şekilde belirlenen değerlendirme ölçütü uygulanacaktır:

 

Akademik Başarı Düzeyi: %55 Dil Seviyesi: %45

  • İsteyen öğrenciler maddi destekten feragat edebilirler.

Seçim sonuçları üniversitenin web sitesinde yayınlanacaktır.
 

ÖN BAŞVURU FORMU için tıklayınız (docx. , pdf).

 


İLETİŞİM ve BİLGİ
Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Adres: Muğla Üniversitesi Rektörlüğü

48000 Kötekli / MUĞLA

Tel: 0252 211 1961 - 1960 - 3059

Faks: 0252 211 1051

E-posta : intoffice@mu.edu.tr

Web: www.intoffice.mu.edu.tr

Yayınlayan : uluslararasi.mu.edu.tr Tarih : 19.02.2013 15:27:03
Okunma Sayısı : 6266