BAP Biriminden “Erişilebilirlik” İle İlgili Özel Proje Çağrısı!

Son Güncelleme Tarihi : 25.01.2021 11:13
Engelli öğrencilerin evrensel ve insan haklarına ilişkin değerler ışığında, güncel bilgi ve teknolojiyi kullanarak, ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim-öğretim, araştırma- geliştirme ve uygulama yapma haklarının gözetilmesi, engelli bireylere eğitimde fırsat eşitliği sağlanması, engellerine rağmen toplumsal, kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunması Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin ilkeleri bakımından önem arz etmektedir.

Bu anlayıştan hareketle;

Erişilebilirlik ile ilgili  çalışmalara hız verilmiştir. Bu çerçevede Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) tarafından;

- Engellilik
- Erişilebilirlik
- Engelli erişimi
- Mekanlarda erişilebilirlik
- Sosyo-kültürel erişilebilirlik
- Eğitimde erişilebilirlik
- Engellilerin toplumsal entegrasyonu
- Web erişilebilirliği
- Uzaktan eğitimde erişilebilirlik
- İletişim teknoloji ve sistemlerinde erişilebilirlik
- Engelliler ile ilgili farkındalık
- Evrensel tasarım
- Herkes için tasarım
- Engelsiz tasarımlar
- Engelsiz hayat
- Erişilebilir kampüs
- Engelsiz kampüs

konularında proje çağrısı açılmıştır.

PROJE SÜRESİ                                              PROJE BÜTÇESİ                                             PROJE TÜRÜ
Projelerin süresi azami 12 aydır.          Destek üst limiti 30.000 TL’dir.                 Araştırma Projesi (AP)

PROJE BAŞVURU SON TARİHİ                PROJE BAŞVURU YERİ
28.02.2021                                                     MSKÜ – BAP Koordinasyon Birimi (e-bap.mu.edu.tr)