Haber

Vestel’in katılımıyla “Akıllı Ürünler Akıllı Fabrikalar” Çalıştayı Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 26.12.2019 00:00

INOVA Muğla TTO A.Ş. ve Vestel A.Ş. iş birliği ile Üniversitemizde Ar-Ge Çalıştayı  düzenlendi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, çalıştay öncesinde Vestel Beyaz Eşya A.Ş. Pişirici Cihazlar AR-GE Müdürü Nazmi Zafer Akyurt ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Akıllı Ürünler Akıllı Fabrikalar temasıyla açılışı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştaya Vestel Beyaz Eşya A.Ş. grubundan 22 kişilik bir ekip, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Çalıştayın açılış konuşmalarını Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve Nazmi Zafer Akyurt yaptı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, teknolojiyi kullanmak kadar üretmenin de önemli olduğuna vurgu yaparak, “İşte bununla ilişkili olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin iç enerjisini, ‘bilimsel birikimi ürüne dönüştürme vizyonu’ oluşturmaktadır. Nitekim açılışını gerçekleştirdiğimiz İnova Muğla TTO A.Ş. bu perspektifin en önemli taşıyıcısı olacak, önümüzdeki dönem faaliyete geçirmeyi planladığımız TEKNOPARK ile de çalışmalarımızı taçlandıracağız. Hepimizin bildiği üzere hızla değişen teknolojik dünyaya tam adaptasyon bir zorunluluk haline gelmiştir. Dünyadaki gelişmelere bakıldığında Google ve Tesla gibi teknoloji devlerinin ekonomisinin çoğu ülke ekonomisinden büyük olduğunu görüyoruz. Bu çerçevede teknoloji en önemli milli servet olarak görülmelidir. Yeni kuşak kullanıcılar makine ile etkileşime giren, dünyaya dijital pencereden bakan nesillerdir. Doğrusu bugünlerde ‘kullanıcı’ kavramı bana negatif anlamlar çağrıştırıyor. Çünkü bizler ‘üretici’ olarak nitelenen patent, marka, teknoloji ihraç eden ülke olarak konumlanmaya mecburuz. Bunun için çalışıyor, yol kat ediyoruz. Emeklerimizin karşılığını gün be gün alıyor oluşumuz bizleri daha da motive etmektedir. Ben, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayali olan ve son dönemde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 ve 2071 hedefleri olarak güncellenen büyük Türkiye’nin inşası için ülkemize ve gençlerimize her zaman inandım, inanmaya devam edeceğim” dedi.

Vestel Beyaz Eşya A.Ş. Pişirici Cihazlar AR-GE Müdürü Nazmi Zafer Akyurt da, “Biliyorsunuz bilimsel teknolojik altyapıdaki gelişmeler bir ülkenin kalkınmasında büyük rol oynar. Bu alanda ki gelişmeler var olan kaynakların kısa sürede edinilme ve kullanılması ile mümkündür. İşte bu nedenle şirketimizin bu alan kısmında üniversite ve sanayi iş birliği ile yapılan AR-GE çalışmaları çok önemli bir role sahiptir" diyerek çalıştayın önemine dikkat çekti.

Çalıştayın açılış bölümü, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in Nazmi Zafer Akyurt’a plaket taktimi ile sona erdi.

Ardından Mavi Çatı’da araştırmacıların katılımıyla "Akıllı Ürünler Akıllı Fabrikalar" çalıştayına geçildi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 26.12.2019 00:00
Okunma Sayısı : 3134