Haber

Üniversitemizde "Zirai Araştırmaları Hızlandırma" Toplantısı Gerçekleştirildi

Son Güncelleme Tarihi : 23.09.2019 00:00

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek'in yönlendirmeleri ile ilki temmuz ayında yapılan "Zirai Araştırmaları Hızlandırma" toplantısının ikincisi gerçekleştirildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Ziraat Fakültesinde düzenlenen toplantıya, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koç, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Demirak ile akademisyenler katıldı.

Fethiye Ziraat Fakültesi merkezli olarak zirai araştırmaları hızlandırma, bunlar için gerekli bilimsel, teknik ve fiziki altyapıyı sağlama hususlarının konuşulduğu toplantıda, Muğla ili ekonomisinde tarımın oldukça önemli olduğu ve turizmin önünde yer aldığı vurgulandı.

Muğla ilinde tarımsal faaliyetler bakımından birçok paydaşın yer aldığı toplantıda Üniversitemizin meslek yüksekokulları bünyesindeki  “Bitkisel ve Hayvansal Üretim Programları” ile “Fethiye Ziraat Fakültesi” akademisyenlerinin görüşleri alındı.

Toplantılar sonucunda, Ziraat Fakültesi ve Fen Bilimleri bünyesinde açılması önerilecek yeni Anabilim Dallarının bilimsel çalışmaları için ihtiyaç duyulan başta sera, uygulama alanı ve laboratuvar gibi altyapı eksikliğinin giderilmesi görüşülerek rektörlüğümüze iletilmek üzere rapor hazırlandı. Sunulan raporun ardından alınan kararların Üniversitemiz Rektörlüğünce değerlendirilerek, çalışmaların başlatılacağı belirtildi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 23.09.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2303