Haber

Türkiye’de Bir İlk: 'Dil Kampları Projesi'ne Üniversitemizde Start Verildi

Son Güncelleme Tarihi : 03.07.2019 00:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi BEMAR dil okulları işbirliğiyle Türkiye'de bir ilke imza attı.

İngilizce eğitimi için yurtdışına çıkma imkanı olmayan veya yurt dışına çıkmaktan endişe duyan 12-20 yaş grubu gençlere Türkiye'de yurtdışı deneyimi yaşatmak için başlatılan proje ile 22 farklı ülkeden gelen İngilizce eğitmenleri, Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Uygulama otelinde yaz boyunca sürecek olan İngilizce dil eğitimine başladı.

Proje ilk öğrenci gurubunun kampa alınmasıyla start aldı. 15 Eylül'e kadar devam edecek eğitimin açılışına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr.  Hüseyin Çiçek katılarak açılış pastasını proje koordinatörü Ömer Oğuzhan Tüfekçi ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Cafer Topaloğlu ile birlikte kesti.


Projede diğer dil okullarından farklı olarak dil kampına alınan öğrenciler otel dışına çıkamıyorlar. 15'er günlük periyodlar halinde konaklayan öğrencilerin sadece otel içerisinde kalarak, Türkçe konuşmaları ve akıllı telefon kullanmaları tamamen yasaklanıyor. Ayrıca tüm otel çalışanları da öğrenciler ile yalnızca İngilizce konuşuyor.

Dil Kampının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hüseyin Çiçek dil kampının ilk öğrencileriyle ve eğitmenleriyle sohbet ederek hatıra fotoğrafları çektirdi. Rektör Çiçek konuşmasında projenin Türkiye için çok önemli olduğunu, dil eğitiminin geleneksel yöntemlerin dışında pratik bir biçimde öğrenilmesi gerektiğini vurguladı. Rektör Çiçek; bilimsel çalışmaların insan beyninin yabancı dilin çoklu öğrenme metotlarıyla (konuşma, işitme ve izleme) daha iyi öğrenildiğini gösterdiğini, bu kampta ise öğrencilere sözü edilen imkânlardan daha fazlası sunularak yurtdışında eğitim almış kadar etkili bir dil eğitimi verildiğinin altını çizdi.

Üniversitemiz Rektörü, projenin uzun vadeli olmasını ve önümüzdeki 5 yılı kapsamasını planladıklarını ekleyerek öğrencilere, eğitmenlere ve tüm ekibe başarılar diledi.

 

 

 



 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 03.07.2019 00:00
Okunma Sayısı : 4194