Haber

Sıtkı Davut Koçman Vefatının 14. Yıl Dönümünde Üniversitemizde Anıldı

Son Güncelleme Tarihi : 14.10.2019 00:00

Üniversitemizde vefatının 14. yıl dönümünde Ülkemizin, Muğla’mızın ve öğrencilerimiz için eşsiz değeri olan, merhum Sıtkı Davut Koçman’ı anma programı gerçekleştirildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törene; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; Sıtkı Koçman Vakfı Başkanı Naci Parmaksız ve vakıf mütevelli heyeti, üniversitemiz personeli ile öğrenciler katıldı.

Anma Programımın açılışında konuşan Vakıf Başkanı Naci Parmaksız; ülkemizin bütünlüğü için bugünlerde devletimiz tarafından sürdürülen Barış Pınarı Harekatında yer alan ordumuza destekleri ile başlayan konuşmasında, merhum Koçman’ın yaşamından kesitler aktardı.

Açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Çiçek ise; Barış Pınarı Harekatının ülkemizin bölünmez bütünlüğü için önemine değinerek Şehitlerimize Allah'tan rahmet yararlılara acil şifalar diledi. Üniversitemiz rektörü ayrıca; ordumuz tarafından icra edilen operasyonun vatanımız için önemi gibi milli sermaye ile yatırım yaparak çok önemli başarılara imza atan Sıtkı Davut Koçman’ın bu toparaklar adına önemli bir değer olduğunun altını çizdi. Rektörümüz konuşmasının devamında; “Üniversitemizin geçmişten bugüne yaptığı her şey sizler içindir, bunu asla aklınızdan çıkarmayın. Kampüsümüzün binalarımızın her bir karışında çok büyük emek ve birikim vardır. Tıpkı istiklal şairimiz Mehmet Akif’in dizelerinde “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı” şeklinde yer verdiği gibi… Büyük bedeller ile bizlere emanet edilen her şeyin kıymetini bilerek daha çok çalışmalıyız. İşte o zaman Sıtkı Davut Koçman’ın aziz ruhunun gerçekten şad olduğunu söyleyebiliriz… Nitekim “Vefa” yalnızca güzel sözlerle anmak değildir. Vefa çok çalışmaktır, vefa üretmektir, vefa feyz almaktır! Bu anlamda bizler Ülkemizin ve bölgemizin ihtiyacı olan araştırmacı, üretken ve üstün nitelikli bireyler yetiştirme görevini en iyi şekilde yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu itibarla, Merhum Koçman’ı ölümsüz kılacak en değerleri eserin de eğitim kurumlarının varlık nedeni olan siz kıymetli öğrencilerimiz olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

Anma programı konuşmaların ardından “Sıtkı Davut Koçman Sergi Açılışı” ve Lokma İkramı” ile devam etti

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 14.10.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2529