Haber

Sevgi Evlerinde Kalan Çocuklar Üniversitemizde Gönüllerince Eğlendi

Son Güncelleme Tarihi : 30.04.2019 09:00

Üniversitemizde 23 Nisan Çocuk Haftası etkinlikleri kapsamında "Muğla Sevgi Evleri 23 Nisan Kutlamaları" yapıldı.

Muğla’da her yıl geleneksel olarak “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda ilk olarak Ula’nın Akyaka Mahallesi sahilinde Uçurtma Şenliği düzenlendi.

Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü'nce Sevgi Evlerinde kalan çocuklar, sahilde uçurtma uçurmanın keyfini yaşadı. Koruyucu aileleri ile birlikte sahile gelen çocuklar için folklor gösterisi, canlı müzik eşliğinde oyun, spor müsabakaları da düzenlendi.

Uçurtma Şenliğinin ardından Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde "Muğla Sevgi Evleri 23 Nisan Kutlamaları" yapıldı.

Muğla Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü ve Üniversitemiz Kariyer Topluluğu tarafından ortaklaşa düzenlenen 23 Nisan kutlamalarında Sevgi Evlerinde kalan çocuklar, düzenledikleri gösterilerle gönüllerince eğlendi.

Kutlamalarda halk oyunları ile tiyatro gösterileri sunan çocuklar, okudukları şiirlerle izleyicilerin beğenisini topladı.

Kutlamalara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, Kavaklıdere Kaymakamı Ali Ekber Ateş ve Üniversitemiz personeli katıldı.

23 Nisan Kutlamalarında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Atatürk’ün çocuklara verdiği değere vurgu yaparak “23 Nisan’ın neden ulusal egemenliğimizin ilanına denk düşürülüp çocuklara armağan edildiğini daha iyi anlayabiliriz. Çünkü onlar geleceğimizin güvencesidir! O nedenle çocuklarımızı milli ve manevi ideallerimiz çerçevesinde şevklendirmeye gayret ediyoruz. Ancak iki kız babası olarak şunları en insanı duygularımla ifade etmek isterim ki, dünya üzerinde gülmeyen bir çocuk dahi varsa bunda biz yetişkinlerin mutlaka sorumluluğu vardır. Bu nedenle onlara daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için, temiz teknolojiler üreterek, doğayı koruyarak ve onları her daim gülümseterek çalışmalarımızı sürdürmeliyiz” dedi.

Kutlamaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Sevgi Evlerinde kalan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 30.04.2019 09:00
Okunma Sayısı : 3951