Haber

Prof. Dr. Emin Kansu’dan “Türkiye’de Bilim, Bilimsel Araştırmalar ve Geleceği Konferansı”

Son Güncelleme Tarihi : 02.10.2019 12:00

Üniversitemiz ev sahipliğinde, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Şeref Üyesi Prof. Dr. Emin Kansu’nun katılımıyla, “Türkiye’de Bilim, Bilimsel Araştırmalar ve Geleceği Konferansı” düzenlendi.

Üniversitemiz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu tarafından TÜBA Üniversite Konferansları Programı kapsamında düzenlenen konferansta, “Bilim ve Üniversite”, “Demografik Veriler ve Üniversitelerimiz”, “Bilim ve Teknoloji Göstergeleri” başlıkları altında ülkemizde gerçekleşen bilimsel faaliyetler ve bilimin geleceği tartışıldı.

Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Emin Kansu konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Kansu, ülkemizde bilim adına gerçekleştirilen çalışmalar, TÜBA ve Nobel Ödülleri'nin tarihi hakkında konuştu.

Prof. Dr. Emin Kansu, sorgulama ve bilimsel meraka vurgu yaptığı söyleşisinde ise öğrencilere, nasıl soru sorulması gerektiği ve soru sormaktan neden çekindiğimiz konularında bilgi verdi.
Konuşmasının ardından Prof. Dr. Emin Kansu'ya, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 02.10.2019 12:00
Okunma Sayısı : 3111