Haber

Muğla’da 153 Bin Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı

Son Güncelleme Tarihi : 09.09.2019 00:00

Muğla’da yaklaşık 13 bin öğretmen ve 153 bin öğrenci, 2019-2020 yeni eğitim öğretim yılına bugün çalan ilk ders ziliyle başladı.

Uzun süren yaz tatilinin ardından başlayan yeni eğitim yılı için, Muğla’da çeşitli törenler düzenlendi.

Muğla Valiliği tarafından 87 yıl sonra restore edilerek eğitim öğretime kazandırılan Muğla’nın ilk okulu Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen törene, Muğla Valisi Esengül Civelek, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban ve Süleyman Girgin, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, öğrenciler ve velileri katıldı.

Muğla Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, yeni eğitim ve öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisinde bulunduğunu ifade ederek, “Bugünkü törenimize, Cumhuriyet’imizin 10’uncu yılı kutlamalarına şahitlik etmiş, adını Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten alan Atatürk İlkokulumuz ev sahipliği yapmaktadır. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının tüm Atatürk İlkokulu ailesine; Muğla’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Muğla’nın eğitim seviyesinin ve okuma oranının Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını belirten Muğla Valisi Esengül Civelek de, “Gelecek eğitim ile şekillenecektir. Ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturacak geleceğimizin teminatı çocuklarımızı bilgiyi üretebilen, değerlendirebilen, paylaşabilen, bilimsel gelişmeleri izleyebilen, iyi birey olarak yetiştirebildiğimiz takdirde çağdaş ülkeler arasında yer alabiliriz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Esengül Civelek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve protokol üyeleri okul bahçesine fidan dikti ve restore edilen okulunun ilk öğrencileri ile okul girişinde fotoğraf çektirdi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 09.09.2019 00:00
Okunma Sayısı : 3369