Muğla’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 11.11.2019 00:00

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yıl dönümünde Muğla’da törenlerle anıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek'in de hazır bulunduğu 1o Kasım Atatürk’ü Anma programı, Muğla Valisi Esengül Civelek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te çalan sirenle birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Törende İstiklâl Marşı’nın söylenmesi ile birlikte bayraklar yarıya indirildi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından program Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti.

Kültür Merkezi’ndeki anma töreninde Bayrak Marşı eşliğinde bayraklar sahneye çıktı, ardından saygı duruşunda bulunuldu. Muğla Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Yarınlara Adanmış Bir Ömür: Mustafa Kemal Atatürk” adlı gösterinin ardından program sona erdi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 11.11.2019 00:00