Haber

Muğla'da Engellilerin Askerlik Heyecanı

Son Güncelleme Tarihi : 16.05.2019 09:00

Muğla İl Jandarma Komutanlığında temsili askerlik yapan 31 engelli, düzenlenen törenle yemin etti.

Muğla İl Jandarma Komutanlığında Engelliler Haftası kapsamında bedensel ve zihinsel engelli 31 kişi için yemin töreni yapıldı. Törene,  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman GürünMuğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Muğla 1. İdare Mahkemesi Başkanı Cavit Erdem, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Vali Vekili Fethi ÖzdemirMenteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, engelliler ve engelli aileleri katıldı. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Zihinsel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mine Menteş, engelli annesi olarak büyük gurur ve mutluluk içerisinde olduğunu söyledi.

Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel ise, temsili askerlik uygulamasının Türk milletinin vatan sevgisinin bir göstergesi olduğuna dikkat çekerek, bu uygulamanın dünyada ilk ve tek olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından tören alanında engelliler, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

Engelliler, daha sonra Türk bayrağı serilmiş masaların üzerindeki silahlara ellerini koyarak, yemin etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek'in de aralarında bulunduğu protokol üyeleri, engellilere terhis belgelerini takdim etti. Törende engellilerin aileleri duygusal anlar yaşadı.

Jandarma narkotik ve bomba arama köpeklerinin gösterisinin ardından program geçit töreni ile sona erdi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 16.05.2019 09:00
Okunma Sayısı : 2790