Haber

MSKÜ Üniversite-Şehir Entegrasyonun Güçlendirilmesi İçin İlk Toplantıya Ev Sahipliği Yaptı

Son Güncelleme Tarihi : 17.01.2020 10:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, "Ulusal ve Bölgesel Kalkınma Hedeflerine Yönelik", Muğla ilinde yer alan kurum ve kuruluşlar arasında iletişimin artırılması ve olası işbirliği imkânlarının karşılıklı olarak belirlenmesi amacıyla ilk toplantıyı gerçekleştirdi.

Üniversite-Şehir entegrasyonunun da güçlendirilmesinin planlandığı buluşmaların birincisi olan toplantıya Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları ile Mühendislik, Teknoloji, Fen ve Mimarlık Fakülteleri Dekanları,  ilimizin çeşitli kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin her alandaki bilimsel çıktılarının, sosyal, kültürel ve ekonomik etkilerinin tartışıldığı toplantıda paydaş katılımcılar ile değerlendirme ve istişare görüşmeleri yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek Üniversitemizin Ar-Ge, Sosyo-Kültürel ve Öğrenci odaklı alt yapı çalışmalarının tamamlandığını ve artık Şehir Üniversite entegrasyonu çalışmalarına ağırlık verildiğinin altını çizdi. Rektör Çiçek konuşmasında, Muğla ilindeki tüm paydaşlarının görüşü alınarak Ülkemizin ve Muğla Bölgesinin kalkınması adına yapılabilecek işbirlikleri üzerine görüş alışverişlerinin önemine değindi. 

Üniversitemiz Rektörünün konuşmalarının ardından Mühendislik, Teknoloji, Fen ve Mimarlık Fakültelerinin Dekanları birer tanıtım sunumu yaptılar. Sunumların ardından geçilen istişhare oturumu ile akademisyenler ile 60'ın üzerinde çeşitli kamu, özel ve sivil toplum kuruluşn temsilcisi bir araya geldi. Karşılıklı taleplerin ve görüş alışverişlerinin gerçekleştiği oturumda şehir, sektör ve Üniversite arasında yapılabilecek işbirlikleri tartışıldı.

Üniversite-Şehir Entegrasyonun güçlendirilmesi için gerçekleşen ilk toplantının oldukça faydalı görüşünün hakim olduğu buluşmanın periyodik olarak tekrarlanacağı ifade edildi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 17.01.2020 10:00
Okunma Sayısı : 2949