Haber

Milas MYO Öğrencileri Mezun Oldu

Son Güncelleme Tarihi : 13.06.2019 23:30

Üniversitemiz Milas Meslek Yüksekokulunda, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Milas Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen törene, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, Garnizon Komutan V. Hv. Tabip Binbaşı Serkan Sorkaç, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Üniversitemiz personeli, öğrenciler ve velileri katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından protokol üyeleri günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, bugüne kadar yaklaşık 5 bin öğrenci mezun eden MYO’muzun bugün ise yaklaşık 375 öğrenciyi mezun ederek ülkemizin yetişmiş insan gücüne güç katacağını belirtti.

"Üniversitemiz camiası olarak değerlerine sahip çıkan, dünya sathında komşularını ve çevresini iyi tanıyan, yeniliklere açık mezunlar yetiştirmeyi hedefledik. Bu hedefimize ulaşmak ve onu yaşıyor olmak bizim için önemli bir gurur vesilesidir" diyen Prof. Dr. Çiçek, “Milas MYO Üniversitemizin diğer akademik birimleri gibi her geçen yıl büyüyen, kendini yenileyen çok kıymetli bir sacayağıdır. Bu çerçevede önümüzdeki yıl açılacak olan Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Programı ile Giyim Üretim Teknolojileri Programları  da bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikli öğrenciler mezun edecektir” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, dereceye giren öğrencilere belgelerini takdim etti.

Belge takdim törenin ardından mezun öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadı.

Mezuniyet töreninde MİFAD Halk Oyunları Ekibi gösterisi sonrasında, Grup Pusula konser verdi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 13.06.2019 23:30
Okunma Sayısı : 3473