Haber

Köyceğiz’de Gelenek Değişmedi: Göle Öğrenci Çalındı

Son Güncelleme Tarihi : 12.06.2019 13:00

Bu yıl 7. dönem mezunlarını veren Köyceğiz Meslek Yüksekokulunda, her yıl olduğu gibi bu yıl da Nasrettin Hoca'nın hikayesinden yola çıkılarak, bir sonraki yıl daha fazla öğrencinin kayıt yaptırması amacıyla göle öğrenci atıldı.

Köyceğiz Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Akademik Yılı için düzenlenen mezuniyet töreni Köyceğiz Kordon'da yapıldı. Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Köyceğiz Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı İbrahim Baştürk, Köyceğiz Belediye Başkan Vekili Fatih Ölemez ile öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Hayatlarının yeni bir dönemine adım atmak üzere olan siz sevgili öğrencilerimi canı gönülden kutluyorum” diyerek mezun öğrencileri tebrik etti. Rektör Çiçek konuşmasını, “Bugüne kadar toplamda 837 öğrenci mezun eden MYO’muz bugün ise yaklaşık 170 öğrencimizi mezun ederek bizlere haklı bir gurur ve mutluluk yaşatmaktadır. İnsan hayatının önemli bir evresi olan üniversite hayatı kuşkusuz önemli ve zahmetli bir süreçtir. Ancak bütün zorluklarına rağmen elde edilen kazanımlar geleceğin teminatı noktasında en önemli sermaye hükmündedir. Her aşaması fedakârlıkla bezeli olan eğitim-öğretim süreci; ebeveynlerin desteği, hocaların birikimi ve öğrencilerin emeğinin toplam ürünüdür. Fedakârlıkla bu sürece katkı sunan herkesi huzurlarınızda kutluyorum” sözleriyle noktaladı.

Açılış konuşmalarının ardından, üniversiteyi dereceyle bitiren öğrencilere plaketleri ve başarı belgeleri verildi. Mezun olan öğrenciler, diplomalarını aldıktan sonra hep birlikte keplerini havaya fırlattı.

Ardından Köyceğiz Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenlerinde geleneksel hale gelen “göle öğrenci çalma” merasimi gerçekleştirildi. Köyceğiz MYO’ya bir sonraki eğitim-öğretim döneminde daha fazla öğrencinin gelmesi için, öğrencilerden bazıları Köyceğiz Gölü’ne atıldı.

Köyceğiz Belediye Başkanlığının verdiği yemeğin ardından veliler için tekne turu düzenlendi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 12.06.2019 13:00
Okunma Sayısı : 3763