Haber

Inova Muğla A.Ş. Kuruldu

Son Güncelleme Tarihi : 19.09.2019 15:30

Inova Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketi (Inova Muğla A.Ş.) resmen kuruldu. Şirket, düzenlenen törenle Muğla Ticaret Odasına üye kaydını yaptırdı.

Muğla Ticaret Odasında düzenlenen törene Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve Müştereken Temsile Yetkili Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Yönetim Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Selçuk Aktürk ve Üniversite Senatosunun belirlediği TTO A.Ş. Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra MUTSO Meclis Başkanı Koray Özcan katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine “Şehir ile Üniversite birleşsin” talimatını verdiğini, bu çerçevede kurulan Inova Muğla A.Ş.’nin şehir-üniversite entegresi yolunda önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

MUTSO Meclis Başkanı Koray Özcan da, böyle bir oluşumun içinde bulunduklarından dolayı mutluluk duyduğunu, işbirliği sürecinde üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi.

Üniversitemiz Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selçuk Aktürk, Inova Muğla A.Ş.’nin Üniversitemizin AR-GE hedefleri kapsamında faaliyet gösteren tüm destek yapılarını bir çatı altında toplayıp entegre bir şekilde çalışır hale getirmek için kurulduğunu söyledi. Prof. Dr. Aktürk, “Yüzde 100 üniversite sermayeli bu anonim şirketi ticaret odaları ve özel sektörle iş birliği yapabilecek bir şirkettir. Şirketin temel amacı üniversite sanayi işbirliğini gerçek anlamda yerine getirebilmektir. Bu konuda ticaret odalarının rolü çok önemlidir. Bir fikirden yola çıkıp, bu fikri ürüne nasıl dönüştürüleceği aşamasında bu anonim şirketi görev yapacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleşen imza töreni ile Inova Muğla A.Ş. resmen kuruldu.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 19.09.2019 15:30
Okunma Sayısı : 3432