Haber

Hekim Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi

Son Güncelleme Tarihi : 17.09.2019 15:30

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, 2019-2020 Akademik Yılında eğitim-öğretime başlayan öğrenciler için "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, Üniversitemiz Tıp Fakültesini kazanan 202 öğrenciye mesleğin ilk adımı olan beyaz önlükleri giydirildi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin ardından tören konuşmalarına geçildi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin henüz genç bir fakülte olmasına rağmen ülkemizin en başarılı Tıp Fakültelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, bu başarının kendini Tıpta Uzmanlık Sınavlarında da gösterdiğini ifade etti. Tıp eğitimin uzun ve meşakkatli bir yol olduğunu belirten Prof. Dr. Aydoğan, ancak hastanın yüzündeki mutluluk ifadesinin tüm bu zorluğu yenmeye yettiğini söyledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de, beyaz önlüğün hekimlerin merhametinin ve başkalarına faydalı olma isteğinin sözsüz ifadesi olduğunu belirterek, “Tıp Fakültesinde öğrenci olmak beyaz önlük giyerek başlar, mezuniyet günü edilen Hipokrat yemini ile nihayete erer. Böylesine kutsal bir mesleğin icrası elbette büyük zorluklar barındırmaktadır. O nedenle ben sizlere her zaman sabrı, kriz iletişimini ve hobilerinizden kopmamanızı tavsiye ediyorum. Doğrusu bunları da her platformda layıkıyla yerine getirdiğinize şahit oluyorum. Yeni öğrencilerimizin de önemli başarılarla rüştünü ispatlamış Üniversitemiz Tıp Fakültesine değer ve renk katacaklarına yürekten inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından 202 öğrenciye beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz Önlük Giyme Töreni’nin ardından, Tıp Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin toplu fotoğraf çekimiyle program son buldu.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 17.09.2019 15:30
Okunma Sayısı : 3487