Haber

Genç Denizciler Mezun Oldu

Son Güncelleme Tarihi : 23.05.2019 23:30

Üniversitemiz Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Şükran-Rauf Nasuhoğlu Araştırma Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle mezun oldu.

Mezuniyet törenine Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Famil Şamiloğlu, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Turgut, öğretim üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Mezun olan öğrenciler adına Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencisi Enes Giray bir konuşma yaptı. Giray, “Yıllar önce çıktığımız bu meşakkatli yolu bugün burada sonlandırıyoruz ve mezun oluyoruz. Ancak daha keşfedeceğimiz denizler, yapacağımız işler ve aydınlatacağımız limanlar var. Şimdi yeni denizlere yelken açmak için bu limandan avara olma zamanı gelmiştir” diyerek mezuniyet duygularını paylaştı.

Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli de Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun 5. kez mezun verdiğini hatırlatarak, “Okulumuz ilk defa 2012 yılında ek kontenjanla öğrenci almıştır. Bugüne kadar toplam 49 mezun verdik. Bu yıl inşallah 16 mezun daha vermeyi planlıyoruz. Başarı oranımız yüzde 50 civarında. Öğrencilerimiz meşakkatli bir yoldan geçiyor. Buradan mezun olan öğrencilerimiz sadece yat kaptanı olmuyorlar; aynı zamanda ülkemizi uluslararası sularda temsil eden bir meslek grubuna dahil oluyorlar” dedi. 

Törende Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Famil Şamiloğlu da birer konuşma yaptı. 

Konuşmaların ardından öğrenciler mezuniyet andını içti. Ardından okulun pusulası mezun olan öğrenciler tarafından bir alt dönemdeki öğrencilere verildi.

Emeği geçenlere teşekkür plaketlerinin verilmesinin ardından öğrenciler temsili mezuniyet belgelerini aldı.  
 

 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 23.05.2019 23:30
Okunma Sayısı : 2816