Haber

Engelsiz Kampüs Birimi Fakültelerde Tanıtıldı

Son Güncelleme Tarihi : 14.02.2020 00:00

Üniversitemizde, özel gereksinimi olan  öğrencilerin eğitim hayatlarını akranlarıyla eşit ve en etkin biçimde sürdürebilmeleri amacıyla kurulan “Engelsiz Kampüs Birimi” çalışmalarına devam ediyor.

Birim, Üniversitemiz öğrencilerine ve personeline faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla fakültelerde tanıtım stantları oluşturdu. Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesinde kurulan stantlarda, engeli olan öğrencilerin akademik, idari, fiziksel, psikolojik, barınma ve sosyal alanlara ilişkin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bilgiler verildi.

Gönüllü öğrenciler ile engeli olan öğrencilerin destek verdiği tanıtım faaliyeti ile aynı zamanda Üniversitemizde engellilikle ilgili farkındalığın arttırılması amaçlanıyor.

Engeli olan öğrenciye, akademik programlara erişimde kolaylık, barınma ihtiyaçlarını karşılamada öncelik ve kampüs yaşamına dahil olmada eşitlik sağlamayı amaçlayan Engelsiz Kampüs Birimi, Mimarlık Fakültesi zemin katta, eğitim öğretim dönemi boyunca, hafta içi her gün 08.30 ile 17.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 14.02.2020 00:00
Okunma Sayısı : 1963