Haber

Bağımlı Olma! “Dansla Bağımsız Ol”

Son Güncelleme Tarihi : 30.04.2019 00:00

Üniversitemiz Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu tarafından, Muğla Valiliği, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Muğla İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile bağımlılık önleme/eğitim çalışmaları kapsamında tiyatro ve dans içerikli “Dansla Bağımsız Ol” etkinliği düzenlendi.

Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte konuşan Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, tiyatro ve dans gibi sanatsal etkinliklerin suçla mücadelede en etkili yöntemlerden biri olduğunu söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek konuşmasında “Hepimiz biliyoruz ki madde bağımlılığının altında toplumsal ve bireysel nedenler yatmaktadır. Ancak, günümüzde sanatın hangi biçimi ile ilgilenilirse ilgilenilsin, gençlerimizin zihinleri o alanla meşgul olacak, böylece daha nitelikli arkadaş grubu ile bir araya gelmeleri sağlanacaktır. Ruhsal olarak rahatlayan birey ise maddenin verdiği yapay, yıkıcı ve geçici hazza ihtiyaç duymayacaktır. O nedenle bizler bugün en kadim sanat dallarından biri olan “Dansın” özgürleştirici etkisine tüm kalbimizle inanarak “Dansla Bağımsız Ol” diyoruz” dedi.

Etkinlikte Üniversitemiz Hip-Hop ve Break Dans Topluluğu madde bağımlılığı ile mücadeleyi konu alan üç dans gösterisi, Check-up Tiyatro Topluluğu da madde bağımlılığı içerikli “Fark ve Bağımlının Ailesi Olmak” adlı iki tiyatro oyunu sergiledi.

Ayrıca Muğla İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan narkotik madde arama köpekleri olan Maço, Oskar ve Hera Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Takip Büro Amiri Murat Kılıç’ın açıklamaları eşliğinde üç farklı senaryoda narkotik madde arama gösterisi yaptı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla Valiliği İl Jandarma Komutanlığından personeller ile çok sayıda öğrencinin izlediği etkinlik sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya’ya, Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bakiye Uğur’a ve Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma İlker Kerkez'e katkıları için çiçek takdim etti.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 30.04.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2910