Haber

"Uluslararası Genç Geoteknik Mühendisleri Konferansları" Gerçekleştirildi

Son Güncelleme Tarihi : 26.09.2019 00:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Mühendisliği Anabilim Dalının ev sahipliğinde, Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği (ZMGM) ve Uluslararası Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendiliği Derneğinin (ISSMGE) iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Genç Geoteknik Mühendisleri Konferansları etkinlik serisi Bodrum'da gerçekleştirildi.

5 gün süren bilimsel etkinlik serisi boyunca gerçekleştirilen “1. Akdeniz Genç Geoteknik Mühendisleri Konferansı”, “Açık Deniz Geoteknik Mühendisliğinin Zorlukları Çalıştayı" ve “27. Avrupa Genç Geoteknik Mühendisleri Konferansı” ile çeşitli geoteknik mühendisliği konuları tartışıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in açılış konuşması ile başlayan etkinliklerde yerli ve yabancı genç geoteknik mühendisleri akademik çalışmalarını sunarken, alanında ünlü Geoteknik Mühendisleri önemli geoteknik mühendisliği konuları ve sorunları hakkında sunumlar yaptılar.

Konferansın açılışında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; "Son zamanlarda yaşadığımız zemin göçmesine dayalı can ve mal kaybına sebep olabilen üzücü hadiseler geoteknik uzmanlığının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Hepimiz biliyoruz ki toplumsal olarak her türden sorunun çözümü adına başvurulan en önemli uğrak her zaman Üniversiteler olmuştur. Bizler de bu sorumluluğun farkındayız. Bu anlamda ülkemiz, dünyamız ve insanlık için MSKÜ bünyesindeki tüm potansiyeli harekete geçirmiş durumdayızBugün gerçekleştirdiğimiz bilimsel toplantımız ile Geoteknik alanında birbirinden değerli çalışmalar paylaşılarak alanda önemli mesafeler kaydedilecektir. Nitekim bu çalışmaların iklim değişikliği etkisi altında olan ve deprem, heyelan gibi büyük afetlerle sıklıkla karşılaşabilen ülkemiz açısından da kritik önemde olduğunu biliyoruz. Bu itibarla 27th European Young Geotechnical Engineers Conference’ın bizlere ve öğrencilerimize yeni ufuklar açacağına olan inancımla, hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Düzenlenen konferans ile Akdeniz ve Avrupa ülkelerinden birçok genç araştırmacının katılımı ile genç geoteknik mühendisleri arasındaki akademik bağların oluşturulması ve güçlendirilmesi sağlandı. Alanında uzman Geoteknik Mühendislerinin etkinliklere katılımı ile genç nesiller ile uzmanların bilgi ve tecrübeleri bir araya getirildi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 26.09.2019 00:00
Okunma Sayısı : 1923