Duyuru

YÖK Başkanı Saraç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki Üniversite Ziyaretlerinin İlkini Munzur Üniversitesi ile Başlattı

Son Güncelleme Tarihi : 06.12.2016 09:48:40

Yükseköğretim Kurulu  Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve berberindeki kurul üyeleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki üniversitelerine yapacakları geziler kapsamında ilk ziyaretini Tunceli Munzur Üniversitesine gerçekleştirdi.

Yükseköğretim Kurulu  Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve beraberindeki kurul üyeleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki üniversitelere yapacakları geziler kapsamında ilk ziyaretini Munzur Üniversitesine gerçekleştirdi.

 

 

Tunceli'ye gelen Saraç ve beraberindeki heyet, ilk olarak Vali Osman Kaymak'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Valilik makamında gazetecilere açıklama yapan YÖK Başkanı, Yükseköğretim Kurulundan bir heyetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki üniversiteleri ziyaret edeceklerini ve bu ziyaretlerin ilkine Munzur Üniversitesinden başladıklarını belirtti.

Yükseköğretim Kurulu olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölge illerindeki üniversiteleri yerinde görmek, öğretim görevlileri ve öğrencilerin sorunlarını dinlemek istediklerini ifade eden Saraç, "Bu seyahat silsilesinin ilk halkası olarak Tunceli'yi belirlemiş olmamızın da tabii ki özel bir anlamı olduğunu ve bunun da fark edileceğini umuyoruz. Munzur Üniversitemizin toplumsal barışta ve müsamahada simgesel bir konumda olması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Saraç, üniversitenin bu bağlamda güzel adımları bulunduğunu dile getirerek, "Şunu açık şekilde ifade etmek isteriz, YÖK olarak biz Munzur Üniversitesini bölgesel kalkınmada önemli bir unsur olarak görüyoruz ve imkanlarımız nispetinde Munzur Üniversitesinin gelişimi noktasında katkıda bulunacağımızı da ifade etmek istiyorum." dedi.

Vali Osman Kaymak yaptığı açıklamada, Tunceli'nin son yıllarda eğitim alanında artan bir başarı ivmesi yakaladığını, kentte terörle mücadelenin yanında kamusal ve eğitim alanında da çalışmaların hızla sürdüğünü vurgulayarak şu şekilde devam etti:

"Biz halkımızı ve vatandaşlarımızı önemsiyoruz. Onların mutluluğu ve huzuru çok önemli. Bu çerçevede ilimizin eğitim alanında çok güzel başarıları var. Tunceli TEOG sınavlarında üç senedir Türkiye birincisi. Üniversiteye giriş sınavlarında ilk 10'a girdik. Halkımız aydın, okumaya ve eğitime çok büyük önem veriyor. İnsanların geleceğini çok önemsiyorlar. Bu çerçevede güzel çalışmalar var. Tabi ki ilimizdeki tek sıkıntı terörle mücadele. İnşallah orada da çok iyi seviyelere geldik. Bunların da hallolması halinde Munzur Üniversitesiyle birlikte diğer bütün paydaşlar bir araya geldiğinde Tunceli gerçekten Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun örnek illerinden birisi olacaktır."

 Valilik ziyaretinin ardından YÖK Başkanı Saraç, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek ile görüştü.

Munzur Üniversitesi Rektöründen üniversitenin durumu hakkında bilgi alan Saraç, üniversite öğrencilerinin katılımıyla bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda öğrencilerin sorularını cevaplayan ve öğrencilerle görüş alışverişinde bulunan YÖK Başkanı, fakültelerine birincilikle yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere tebrik mektuplarını verdi.

 Toplantının ardından Saraç ve beraberindeki heyet, Tunceli Hacı Bektaş Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'ni ziyaret etti. Saraç, burada dernek başkanı ve Alevi dedesi Ali Ekber Yurt'tan cemevi hakkında bilgi aldı. Cemevi bünyesinde oluşturulan şecere odasını ziyaret ederek, burada sergilenen şecereler hakkında bilgilendirildi.

Başkan Saraç Munzur Üniversitesi akademik personeliyle de bir araya gelerek akademisyenlerin sorunları hakkında bilgi aldı.

Yayınlayan : muglamyo.mu.edu.tr Tarih : 06.12.2016 09:00
Okunma Sayısı : 1849