Duyuru

TÜBİTAK Projelerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrencilerinin Üstün Başarısı!

Son Güncelleme Tarihi : 19.03.2020 19:51:26

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, “AR-GE Üniversitesi” olma yolundaki ana hedefine kararlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Alanlarında önemli başarılara imza atan akademik personeliyle,  öğrenci odaklı yaklaşımlarıyla, sosyal ve kültürel alanlarda yapılan iyileştirmelerle, öğrencilerinin “öğrencisi olmakla gurur duydukları” bir üniversite olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, TÜBİTAK projelerindeki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

“2209-A: Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ve “2209-B: Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında 28 yeni öğrenci projesi TÜBİTAK tarafından başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK’ın prestijli öğrenci projeleri desteklerinden olan bu programların, 2019 Yılı 1. Çağrı döneminde 8 öğrenci projesi kabul edilen Üniversitemiz, 2019 Yılı 2. Çağrı döneminde 28 öğrenci projesinin kabul edilmesiyle birlikte yaklaşık 3,5 katı bir artışla büyük bir başarıya imza attı.

Öğrencilerimizin yalnızca eğitim-öğretim alanlarında değil, aynı zamanda araştırma-geliştirme alanlarında ilerlemesini de hedefleyen üniversitemizde, sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetlerin yanında bilimsel ve teknolojik alanda öğrencilerimizin ürettikleri projeler de hem sayı hem de başarı olarak artarak büyümeye devam ediyor. Veriler ışığında yapılan değerlendirmelerden hareketle Üniversitemizin bu yıl ve gelecek yıllarda üst sıralardaki konumunu sağlamlaştırarak ilerlemesine daha büyük bir hızla devam edeceği anlaşılıyor.

Öğrencilerimize ve proje danışmanı olan akademisyenlerimize üniversitemize yaşattıkları bu gurur için teşekkür ediyor, yeni çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Yayınlayan : basin.mu.edu.tr Tarih : 19.03.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2589