Duyuru

Muğla TeknoPark Resmen Kuruldu

Son Güncelleme Tarihi : 30.11.2016 14:47:29

MUĞLA TEKNOPARK Yönetici A.Ş.’nin kuruluşuna ilişkin çalışmalar kapsamında MSKÜ Senato Salonunda noter huzurunda Toplam 10.000.000 TL sermaye ve 52 Ortak ile MUĞLA TEKNOPARK Yönetici A.Ş. 29 Kasım 2016 Tarih ve Saat 11:00’de Esas Sözleşme hissedarların sözleşmeyi imzalamasıyla resmen kuruldu.

Ülkemiz ve İlimiz ekonomisine katkıda bulunacak şekilde yapılandırılacak olan TEKNOPARKIMIZ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanununun 4 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 11.11.2015 tarih ve 29529 sayılı Resmi Gazete Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak yayımlanmıştı. MUĞLA TEKNOPARK Yönetici A.Ş.’nin kuruluşuna ilişkin çalışmalar kapsamında;

1.      Danışma toplantısı 3 Şubat 2016 tarihinde Kamu Kurum ve Kuruluşları ile

2.      Danışma toplantısı 12 Nisan 2016 tarihinde Özel Sektör temsilcileri ile

3.      Toplantıda ise 03.06.2016 tarihinde MUĞLA TEKNOPARK Yönetici A.Ş.’nin hisse oranları ve Yönetim Kurulu belirlenmiştir.

MUĞLA TEKNOPARK Yönetici A.Ş.’inin amacı

  • Kurumlar arasında sinerji ve işbirliği fırsatlarını artırmak
  • Üniversitelerdeki bilginin teknolojik ürünlere dönüştürülüp ticarileştirilmesi
  • Teknoloji kökenli firmaların ve ürünlerin oluşmasını teşvik etmek
  • Sunduğu ortak altyapı, tesis ve hizmetlerle katılımcılarının çalışma ve yaşam standartlarını yükseltmek, maliyetleri düşürmek
  • Bölgedeki yatırım, yenilik ve Ar-Ge kapasitesinin artırmak,
  • Bölgeye yeni istihdam alanları açılmasına ve beyin göçünün önlenmesine katkı sağlamak
  • Yabancı yatırımı çeken cazibe alanları oluşturmak olacaktır.

Bölgede  yer alması düşünülen Ar-Ge projelerinde; Öncelikli olarak Yenilenebilir Enerji –Sağlık ve Gıda, Tarım ve Hayvansal Ürün Teknolojilerinde kapsayacak şekilde; Üniversiteler/araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam  içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri ve  akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği, araştırma ve iş merkezleri halinde çalışacaktır.

Toplantı Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Rektörümüz Prof. Dr. Mansur Harmandar, belediye başkanları, sanayi, ticaret ve esnaf odaları başkanları, turizm, gıda, yat imalatı, yazılım gibi pek çok iş kolundan temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Teknoloji geliştirme bölgelerinde ileri teknolojiyi, üründe ve üretimde yeni teknolojiyi yakalamak, katma değeri yüksek ürünleri elde etmek ve o bölgeye sermaye akışı, istihdam sağlamak, ülke sanayisini rekabet edilebilir ihracata dönük bir hale getirmenin amaçlandığını belirten Rektör Harmandar, “Noter huzurunda esas sözleşmeyi imzalayarak şirketimizi kuracağız. Şu anda şirketimiz 52 üyeden oluşmakta. Önümüzdeki günlerde bu 54 üyeye çıkacak. Muğla’mızda üniversitemizle birlikte bütün girişimcilerin önünü açacağız. Öncelikli olarak yenilebilir enerji, sağlık, tarımsal ve hayvansal üretim konusunda 3 ana tema olmak üzere diğer bütün alanlarda yine faaliyet göstereceğiz” dedi.

Toplantıda yaptığı konuşmada şirketinin hayırlı olmasını dileyen Vali Çiçek, sinerjiden enerjinin ortaya çıkacağını vurguladı.

Üniversite, belediyeler, özel sektör temsilcileri ve ticaret odalarının katılımı ile oluşturulan Teknopark Anonim Şirketi’nin Muğla’nın vizyonunu geliştireceğine inandığını ifade eden Vali Çiçek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Günümüzde dünyada işletmelerin önünü açan şey Ar-Ge’dir. Muğla’nın gelişiminde teknoparkta yapılacak Ar-Ge çalışmalarının ve üretimin bir milat olacağına inanıyorum. Teknopark, Muğla’ya turizm, tarım, enerji gibi pek çok alanda katkı sağlayacak bir oluşum. Üniversitemiz bilimi, akademik çalışmalarını buraya aktararak daha fazla katkısı olacak. Güzel bir çalışma yaparak bu seviyeye geldik. Ortak akıl kolektif hareketle hep birlikte tek çatı altında toplanarak çok yararlı bir projeye imza attık. Teknoparkın kurulması için çaba sarf eden herkese teşekkür ediyorum.”

 

Toplantıya ait sunum için tıklayınız.

 

Yayınlayan : basin.mu.edu.tr Tarih : 30.11.2016 11:30
Okunma Sayısı : 8232