Duyuru

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Farabi Değişim Programı Başvuruları

Son Güncelleme Tarihi : 13.03.2018 13:23:36

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

 

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR YARIYILI İÇİN FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURU İLANI

 

Başvuru Tarihleri              : 1  – 15 Mart 2018

 

Tüm başvurular online olarak alınacaktır.

Farabi Değişim Programı olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci değişim programıdır.

Farabi Değişim Programı, öğrencilerin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

Öğrencilerin, ortak bir kredi sistemi çerçevesinde belirlenen kredilere dayalı ders yükleri, kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumlarında aynı yarıyılda almaları gereken ders yükünden daha az olamaz. Yükseköğretim kurumlarının imzaladıkları protokolde mutabık kalınması şartıyla, öğrenci değişiminde AKTS kredilendirme sistemi esas alınır.

Farabi Değişim Programının uygulanmasına ilişkin ilkeler, Yönetmelik ve Esas ve Usuller ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler http://farabi.yok.gov.tr  linkini tıklayarak bu bilgilere ulaşabilirler.

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİSİ OLABİLMEK İÇİN BAŞVURAN ÖĞRENCİLERDE ARANAN ŞARTLAR

 

  1. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin tüm fakülte, yüksekokul, enstitülerden birine kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi olması,
  2. Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.00/4.00 olması,
  3. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması,
  4. Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler, Farabi Değişim Programından yararlanamazlar. Ancak, birinci sınıf öğrencileri, takip eden eğitim-öğretim yılı için başvuru yapabilirler.
  5. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri, hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan yararlanamazlar.   

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

 

  1. Aday Öğrenci Başvuru Formu  
  2. Not Belgesi (2 adet)
  3. Fotoğraf (2 adet)
  4. Kimlik Fotokopisi

(Not Belgesi, fotoğraf ve kimlik fotokopisinin online başvuru yaptıktan sonra 19 Mart 2018 saat 17.30’a kadar ofisimize bırakılması gerekmektedir.)

 

FARABİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMINDA BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÖĞRENCİ SEÇİMİ

 

  1. Gidilecek yükseköğretim kurumunun eğitim dili Türkçe ise, başvurusu geçerli öğrencilerin not ortalamaları dikkate alınır ve başvurular tercih edilen üniversiteye gönderilir. Gidilecek yükseköğretim kurumu tamamen ya da kısmen yabancı dilde eğitim-öğretim veriyor ve öğrenci üniversitemizde Türkçe eğitimi alıyorsa başvurusu geçerli öğrencilerin not ortalaması dikkate alınır, ancak öğrencinin bağlı olduğu Yüksekokul/Fakülte/Enstitünün Müdürlük/Dekanlıklarından onay aranır. Öğrenci, Üniversitemizde % 100 veya % 30 yabancı dil eğitimi alıyorsa, gideceği üniversitede de % 100 veya % 30 yabancı dil eğitimi veren üniversiteleri tercih eder.
  2. Öğrenciler her bir eğitim-öğretim kademesinde birer defa Farabi Değişim Programı değişimine katılabilme hakkına sahiptirler. Ayrıca Erasmus+, Mevlana öğrencisi olarak yurtdışına giden öğrencilerde Farabi Değişim Programına başvurabilirler.
  3. Anlaşmalı olduğumuz Yükseköğretim Kurumlarına yapılan tüm geçerli başvurular, tercih ettiğiniz üniversite tarafından değerlendirilip not ortalamasına göre ve kontenjan dâhilinde kazananlar belirlenir. Kontenjanları (belirlenmişse) tercih yapabileceğiniz üniversitelerin web sayfalarından görebilirsiniz. Bazı üniversitelere online başvuru yapılmaktadır. Üniversitemize başvuru yaptıktan sonra online başvuru alan üniversitelere de başvuru yapmanız gerekmektedir.
  4. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı için 14.02.2018 tarihli YÖK Yürütme Kurulu’nun toplantısında uygun bulunan Farabi Değişim Programı Takvimi ve Kararlar için tıklayınız.

 

 

 

Önemli Not: Farabi Değişim Programı öğrencisi olarak tercih edilen Üniversite tarafından kabul almanıza rağmen denkliği ve ilgili okul onayı aranacak olup, gitmeye hak kazanacak isimler YÖK’e bildirilecektir.

 

 

 

Sonuçları Tercih ettiğiniz üniversitenin web sayfasından öğrenebilirsiniz.

 

 

Değişim yapılabilecek Üniversiteler için tıklayınız.

 

 

Online başvuru için; Aday Öğrenci Başvuru Formunu doldurarak başvuruyu tamamla tuşuna basınız.

 

 

İletişim Adresi: 0 252 211 1908/1940/1851- farabi@mu.edu.tr-http//farabi.mu.edu.tr

Su Ürünleri Fakültesi Binası 1. Kat Merkez Yerleşke Kötekli Mahallesi Menteşe/MUĞLA

 

 

 

Yayınlayan : farabi.mu.edu.tr Tarih : 13.03.2018 07:30
Okunma Sayısı : 6498