Duyuru

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Farabi Değişim Programı Başvuruları

Son Güncelleme Tarihi : 23.05.2016 09:42:44

 MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR YARIYILI İÇİN FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURU İLANI

Başvuru Tarihleri                  : 01 Mart – 15 Mart 2016

Tüm başvurular online olarak alınacaktır.

Farabi Değişim Programı olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci değişim programıdır.

Farabi Değişim Programı, öğrencilerin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

Öğrencilerin, ortak bir kredi sistemi çerçevesinde belirlenen kredilere dayalı ders yükleri, kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumlarında aynı yarıyılda almaları gereken ders yükünden daha az olamaz. Yükseköğretim kurumlarının imzaladıkları protokolde mutabık kalınması şartıyla, öğrenci değişiminde AKTS kredilendirme sistemi esas alınır.

Farabi Değişim Programının uygulanmasına ilişkin ilkeler, Yönetmelik ve Esas ve Usuller ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler http://farabi.yok.gov.tr  linkini tıklayarak bu bilgilere ulaşabilirler.

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİSİ OLABİLMEK İÇİN BAŞVURAN ÖĞRENCİLERDE ARANAN ŞARTLAR

 1-       Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin tüm fakülte, yüksekokul, enstitülerden birine kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi olması, 

 2-         Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.00/4.00 olması,

 3-        Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması, 

 4-      Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler, Farabi Değişim Programından yararlanamazlar. Ancak, takip  eden eğitim öğretim yılı için başvuru yapabilirler. 

 5-      Yüksek lisans ve doktora öğrencileri, hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan yararlanamazlar.   

 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1-         Aday Öğrenci Başvuru Formu  

2-         Not Belgesi (2 adet)

3-         Fotoğraf (2 adet)

4-         Kimlik Fotokopisi

             (Not Belgesi, fotoğraf ve kimlik fotokopisinin online başvuru yaptıktan sonra ofisimize bırakılması gerekmektedir.)

FARABİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMINDA BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÖĞRENCİ SEÇİMİ

1-  Gidilecek yükseköğretim kurumunun eğitim dili Türkçe ise, değerlendirmede, başvurusu geçerli öğrencilerin not ortalamaları dikkate alınır ve her bir program için not ortalamaları değerlendirilerek seçim yapılır.

 2- Gidilecek yükseköğretim kurumu tamamen ya da kısmen yabancı dilde eğitim-öğretim yapıyor ise, değerlendirmede başvuru şartlarına sahip,  başvuruda bulunan öğrencinin not ortalamasının %50’si ile eğitimde kullanılan yabancı dile ilişkin seviyesini gösteren yabancı dil puanlarının %’50’sinin  toplamı dikkate alınarak, her bir program için öğrencilerin ağırlıklı not ortalaması sıralanarak seçim gerçekleştirilir.

3- Daha önce Farabi öğrencisi olarak başka bir üniversiteye giden öğrencilerin başvuruları kabul edilmemektedir. Ancak, Erasmus+, Mevlana öğrencisi olarak yurtdışına giden öğrenciler Farabi Değişim Programına başvurabilirler.

4- Anlaşmalı olduğumuz Yükseköğretim Kurumlarına yapılan tüm geçerli başvurular, tercih ettiğiniz üniversite tarafından değerlendirilip not ortalamasına göre ve kontenjan dâhilinde kazananlar belirlenir. Kontenjanları (belirlenmişse) tercih yapabileceğiniz üniversitelerin web sayfalarından görebilirsiniz.

 5- Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen kontenjan dâhilinde tercih edilen ve üniversite tarafından kabul edilen öğrenci burslu öğrenci olarak gönderilir. Burslu öğrenci kontenjanına giremeyen öğrenciler burssuz olarak değişimden yararlanabilirler. Burslu öğrenci seçimleri not ortalamasına göre program bazlı yapılmaktadır.

 

Önemli not: Farabi Değişim programı öğrencisi olarak tercih edilen Üniversite tarafından kabul edilip ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanarak ilan edilmedikçe gideceğiniz garantisi söz konusu değildir.

 

Sonuçları Tercih ettiğiniz üniversitenin web sayfasından öğrenebilirsiniz.

 

Değişim yapılabilecek Üniversiteler için tıklayınız.

 

Online başvuru için; Aday Öğrenci Başvuru Formunu doldurarak başvuruyu tamamla tuşuna basınız.

 

İletişim Adresi:  0 252 211 1940 /1908/1851- farabi@mu.edu.tr/farabi.mu.edu.tr

Su Ürünleri Fakültesi 1.Kat  Kötekli-MUĞLA

 

 

Yayınlayan : farabi.mu.edu.tr Tarih : 01.03.2016 09:00
Okunma Sayısı : 9129