Haber

Üniversitemiz Akademik Yıl Açılışı Gerçekleştirildi

Son Güncelleme : 15.11.2019 15:00

Üniversitemiz 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Akademik ve idari personelimizin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı Tören Alanı'nda başlayan programda, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı ardından Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki programın ardından TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğrenciler ile bir araya geldi. Burada "Kariyer Planlaması ve Başarı" konulu söyleşi gerçekleştiren Prof. Dr. Mandal, eğitim ve öğretim yaşamındaki tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.

Prof. Dr. Hasan Mandal ardından, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile birlikte Üniversitemiz Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni gezdi.

Akademik Açılış Töreninin ikinci bölümü Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 15.00’te başladı. Törene, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun, Muğla il protokolü ile tüm akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni'nde, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Çok Sesli Korosu, dinleyenlere müzik ziyafeti sundu.

“Yeni Bölümler Sayesinde MSKÜ Gücüne Güç Kattı”

Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, bu yıl ilk kez öğrenci alarak eğitim öğretime başlayan Diş Hekimliği Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve yeni öğrenci alan bölüm, program ve anabilim dalları ile MSKÜ’nün gücüne güç katarak aydınlık bir geleceğe doğru ilerlediğini söyledi. Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Rektörlük görevini devraldığım ilk günden bugüne yönetim kadromuz ile çok önemli mesafeler kat ettik. Bu anlamda öncelikli hedefimiz; öğrenci merkezli Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin kurumsal yapısını güçlendirmek, pro-aktif yaklaşımlarla sorunları doğmadan çözmek, dinamik ve üretken konuma yükseltmek oldu. Bu süreçte, üniversitemize çok önemli hedefler belirledik. Kısaca özetleyecek olursak; dört basamaklı bir piramidi fazlara ayırarak 1. basamağı Hazırlık ve Zeminin Oluşturulmasına, 2. basamağını Projelerin Hayata Geçirilmesine, 3. Basamağı Büyük Sanayi İşbirliklerine ve 4. Zirve basamağını ise AR-GE Üniversitesi Olma Hedefine ayırdık. Bu basamakları da sportif, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile bezemeyi ilke edindik” diyerek, bunları gerçekleştirmekteki başlıca motivasyonlarının daha müreffeh bir Türkiye ve geleceği kuracak öğrenciler olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Çiçek, Öğrenci Merkezli Üniversite vizyonu ile “Öğrenci Hakları” ofisini yeniden aktif hale getirdiklerine de dikkat çekerek, “Üniversitemize Mühendislik Fakültesi önündeki atıl alanda, eşine az rastlanabilecek bir açık hava sineması ve rekreasyon alanı kazandırdık. Dans, sanat, spor alanlarını gün be gün geliştirerek her birimini öğrenci ve personelimizin kullanımına açtık. Bu alanları aldığımız maliyetlerinin üçte birine veya daha azına mal ederek kendi kaynaklarımızı kullanmak suretiyle kamu finansı açısından daima tasarruf etmeyi gözettik” dedi.

“Ülkemizi hayallerimizden bile öteye taşıyacağız”

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, öğretim elemanlarının ve öğrencilerin ulusal ve uluslararası alanda başarılı projelere imza atabilmeleri için Üniversitemiz bünyesinde MÜPKOM ve İnova Muğla AŞ. Gibi birimler kurduklarını, bu sayede hem projelere destek verdiklerini hem de Üniversite sanayi işbirliğini güçlendirdiklerini söyledi. 

Konuşmasında öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Şimdi bugün; birlikte başladığımız bilim maratonunda beraber yürüyeceğiz! Birlikte koşacağız! Çalışacağız! Tökezleyen bir arkadaşınız olursa ona hep birlikte omuz vereceğiz! Sanatla, sporla, hobilerimizle dinleneceğiz! Ve bir gün ipi göğüslediğimizde bu cennet ülkenin köklü ağaçlarına su olduğumuzu toprak olduğumuzu hep birlikte göreceğiz! Gelin hep birlikte Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hedef gösterdiği ve Sn. Cumhurbaşkanımızın 2023, 2071 hedefleriyle güncellenen, bizlerin de hayallerini kurduğumuz bilim ve teknolojide gelişmiş ülkelerin önünde yer alan müreffeh ülkeye kavuşmak için var gücümüzle çalışalım. Emin olun, bizlerin bu kararlılığı, Ülkemizi hayallerimizden bile öteye taşıyacaktır. Ben sizlere güveniyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puan türlerinden Üniversitemize ilk üç sıradan yerleşen öğrencilere belgeleri verildi.

“MSKÜ gıda ve tarım alanlarında dikkat çekiyor”

Akademik Yıl Açılış Töreni, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın açılış dersi ile devam etti. “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi- TÜBİTAK Odaklı Yeni Süreçler” başlıklı açılış dersinde Prof. Dr. Mandal, bilgi ve teknoloji üretimi konusunda Türkiye’deki ve dünyadaki değişim, gelişim ve yenileme süreçlerine değinerek, fon sağlayıcılar ile araştırmacılar arasında “kazan kazan” ilişkisi kurulamadığı takdirde başarıya ulaşmanın zorluğuna dikkat çekti.

Bilimsel yayın ve patent başvurularında Türkiye’nin hızlı bir yükselişe geçtiğini ifade eden Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK’ın yeni destek programları hakkında da bilgi verdi.

Prof. Dr. Mandal, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin tarım ve gıda alanları başta olmak üzere çevre ve enerji alanlarında profesyonelleştiğine dikkat çekerek, Üniversitemizin bu başlıkları dijital teknoloji ile birleştirerek yeni projeler oluşturabileceğini söyledi.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a plaket ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 15.11.2019 15:00
Okunma Sayısı : 3874