Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Basın, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan Uluslararası Muğla isimli belgesel filminin ön gösterimi yapıldı.
MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz şehitler salonunda düzenlenen gala programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Öğr. Gör. Aydın Çelebi’nin Muğla Zeybeği gösterisi ile başladı. Kanat Aşirkulov, Öğr. Gör. Bulut Tanyeri, Prof. Dr. Reşat Ünal, Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar ve Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın konuşmalarının sonrasında ödül töreni ile devam etti.
Filmin yönetmenliğini yapan MSKÜ Basın, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Koordinatörü Öğr. Gör. Bulut Tanyeri, “Bu vizyonun başlangıcı 2018 yılında Bodrum'da başladı. Danışman hocam Esra Sağlık ve ben, Pandemi vurmadan önce tüm adımlarımızı hayal etmeye ve planlamaya başladık. Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Reşat Ünal ile görüşme fırsatı bulduk. Ama o yol oraya kadardı. Pandeminin getirdiği zorluklar yerini orman yangınlarına bıraktı, tam nefes alıyoruz derken depremler başladı. Tüm bu acılara ve zorluklara göğüs gererek, projeyi sonuçlandırabildik. Tüm dünyada izleneceğini umduğumuz bir belgeseli tamamlamayı başardık. Sonucunda genç bir ruhun kalbine dokunabilir ve içinde uluslararası bir ateş yakabilirsek kendimizi şanslı sayacağız. Bu yolda bize yardımcı olanlara teşekkürü bir borç bilirim. Öncelikle sabrı ve desteği için sevgili eşime. Maddi manevi tüm destekleri için aileme. Hocalığın yanında mentorluk eden danışman hocam Prof. Esra Sağlık'a, yapım, organizasyon ve içerik konusunda yardımları için Prof. Dr. Reşat Ünal'a, Türk Halk Kültürü ile ilgili Katkılarından ötürü Öğretim Görevlisi Aydın Çelebi'ye, Katılan her konuşmacıya ve kamera arkasındaki tüm kahramanlara teşekkür ederim” dedi.
Galada konuşma yapan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Uluslararası Muğla belgesel filminin galasına katılanlara teşekkürlerini iletti. UIuslararası öğrenci olmanın zorluklarını bildiğini ifade eden Kaçar, Muğla’nın turizm potansiyelinin yanında ilimizin uluslararası kurumsal kimliğini en çok yansıtan kurumun Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olduğunu söyledi. Üniversitemizin hem öğrenci olarak yurt dışında eğitim almış hem de Üniversitemize hoca olarak gelmiş mensuplarının var olduğunu dile getirdi. Yurt dışından gelen öğrencilerin sadece uluslararası kimlikte öğrenci olmadıklarını ve bu öğrencilerin geldikleri coğrafyanın dilini, kültürünü, geleneklerini de bizlere öğrettiğini ifade etti. Bu manada Erasmus öğrencilerinin ve Üniversitemiz mensuplarının gittikleri ülkelerde ülkemizin elçiliğini yapacakları için önemli bir görevi üstlenmekte olduğunu bu açıdan uluslararası öğrenci sayısının artırılmasının önemli olduğunu dile getirdi.
Menteşe ilçesinde çeşitli okullarda öğrenim gören lise öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen belgesele; uluslararası öğrenciler, Erasmus değişim öğrencileri ve yabancı uyruklu öğretim elemanları büyük ilgi gösterdi.