Üniversitemiz ile Kılıç Deniz Ürünleri Üretimi İhracat İthalat Tic. A. Ş. arasında “Marka Dersi”nin oluşturulması ile öğrencilere staj imkânı sağlanması konusunda iş birliği sözleşmesi imzalandı.
Üniversitemiz Senato Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu, Prof. Dr. Artay Yağcı, Su Ürünleri Fakültesi ile Milas Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri, Kılıç Deniz Ürünleri Üretimi İhracat İthalat Tic. A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç ve firma temsilcileri katıldı.
İş birliği sözleşmesi, Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi ile Milas Veteriner Fakültesinde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında müfredata alınacak olan “SÜM 3521 Kılıç Deniz Yetiştiricilikte Yenilik Süreçleri ve Yönetimi”, “SÜM 3518 Kılıç Deniz Yetiştiricilikte AR-GE ve ÜR-GE Teknolojisi, VET 3516 Kılıç Deniz Balık Hastalıklarında Koruyucu Hekimlik Uygulamaları, VET 4509 Kılıç Deniz Balık Hastalıklarında Aşılama ve Aşı Teknolojileri” dersleri (Marka Dersler) ile ilgili olarak yürütülecek sürece ilişkin konuları içeriyor.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek imza töreninde katılımcılara seslenerek, 25 yılı aşan profesyonel deneyimi ile kurulduğu tarihten bu yana Türk akvakültür sektöründe faaliyet gösteren ve bu sırada ‘Avrupa’nın en büyüğü’ unvanını alan Kılıç Holding’in Üniversitemize sağlayacağı katkılardan söz etti
Rektör Çiçek, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrenci merkezli bir üniversitedir. Biz de bu nedenle girişimci öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Bu hedefimizde başarılı olduk. Artık öğrencilerimiz çeşitli kurumlardan destek alarak büyük ve önemli projeler üretiyor. Bir diğer hedefimiz ise marka derslerini müfredatımıza koymaktı. Sektörden kişilerle öğrencilerimizi bir araya getirmek istiyorduk. Bu hedefimizi “marka dersleri”ni müfredatımıza koymakla gerçekleştirebileceğimizi gördük. Bunlardan en önemlilerde biri de Kılıç Holding ile yapacağımız protokoldür. Böylece öğrencilerimize, böylesi büyük firmalarla bir araya gelme fırsatı vereceğiz” dedi.
Sözleşme ile Kılıç Holding Su Ürünleri Fakültesinde ve Milas Veteriner Fakültesinde verilecek derslerin içeriğinin ve müfredatının geliştirilmesine katkı sağlayacak; derslerin en az % 20’sinin kendi yöneticileri tarafından verilmesini, derslerin en az % l0’unun kendi ev sahipliğinde yapılmasını sağlayacak; yılda en az bir kez Üniversite ile birlikte belirlenecek konuda Atölye Çalışması, Marka Konferansı ya da Kişisel Gelişim Semineri düzenleyecek; Kariyer Günlerine katılarak öğrencilere mülakat konusunda bilgi verecek; Üniversite öğrencilerine staj konusunda öncelik tanıyacak; Üniversite öğrencilerine yerinde uygulama amacıyla staj yapma konusunda şirket imkanları ve ihtiyaçları çerçevesinde yardımcı olacak.
Üniversitemiz ise marka derslerinin teknik altyapısını sağlayacak; staj ücretleri, yasal izinler ve sigortalılık gibi tüm yükümlülükleri yerine getirecek; Kılıç Holding’in talep etmesi durumunda özel yüksek lisans dersini açma konusunda çalışma yapacak.
Milas Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Artay Yağcı, Prof. Dr. Aziz Bülbül, Dr. Öğr. Üyesi Nurettin Çanakoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Semiha Yalçın; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Tuğba Uçma Uysal, Doç. Dr. Ceray Aldemir, Dr. Öğr. Üyesi Efe Dündar, Dr. Öğr. Üyesi Berkan Hamdemir; Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Halit Filiz, Prof. Dr. Latif Taşkaya, Doç. Dr. Nurçin Killi, Prof. Dr. Ali Türker, Doç. Dr. Tülin Çoker, Dr. Öğr. Üyesi Anıl Gülşahin, Araş. Gör. Dr. Sercan Yapıcı, Araş. Gör. Dr. Rifat Tezel, Araş. Gör. Dr. Cansu Metin, Araş. Gör. Dr. Hasan Cerim ve Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Aktürk’ün katkılarıyla oluşturulan marka dersler, ülkemizde bu çerçevede oluşturulan ilk çalışmalardan biri olma özelliğini taşıyor.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin eğitim öğretim pratikleri içerisinde giderek yaygınlaşan bu yöntem ile öğrenciler, sektör temsilcilerinden bire bir eğitim alma fırsatını yakalıyor.