Haber

"Aromatik Bitkiler Evi Köyceğiz Projesi" İçin Teknik İstişare Çalıştayı Düzenlendi

Son Güncelleme : 09.12.2020 00:00

Köyceğiz Aromatik Bitkiler Evi Projesi için yeni fikir ve görüşlerle yol haritasının belirlenmesi ve proje faaliyetlerinin detaylandırılması amacıyla Teknik İstişare Çalıştayı düzenlendi.

Çevrimiçi düzenlenen çalıştay ile Aromatik Bitkiler Evi Köyceğiz Projesi’nin tanıtımının yapılması, yerel sahipliliğin geliştirilmesi, kurumların görüşlerinin alınması ve Köyceğiz’in aromatik bitkiler özelinde potansiyelinin ortaya konması amaçlanıyor.

Çalıştayda onursal başkan olarak söz alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Üniversitemizce yürütülen ve Birleşmiş Milletler’in de desteğiyle başlatılan Gelecek Turizmde Projesi’nin, bölgemizin kültürel ve doğal miraslarının korunmasında, yaşatılmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında son derece önemli olduğunu vurguladı.

Rektör Çiçek sözlerine şöyle devam etti:

“Çalıştay aracılığıyla Türkiye’nin 16. sakin şehri olan Köyceğiz’in, tıbbi ve aromatik bitkilerden oluşan botanik zenginliğinin tanıtılması yolu ile turizm potansiyelinin artırılması hedeflenmektedir. Birçok başlıkta ilklere imza atarak bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sunacak olan çalıştay ile hem eğitim hem de istihdamın artırılmasına yönelik uygulamalara yer verilecektir. Bu anlamda projemize destek veren, Köyceğiz Kaymakamlığına, Köyceğiz Belediyesine ve Anadolu Efes Grubuna katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum. Yöremizin doğal ve kültürel dokusunu layıkıyla korumak ve bilimsel araştırmaya açmak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak bizlerin başlıca görevidir. Bu ve benzer akademik buluşmalar ile elde ettiğimiz bilgiler, gelecek nesillere birer yol haritası olma vazifesi göreceği için son derece önemlidir.”

Çalıştayın 1. Oturumu Proje Koordinatörü Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğretim Elamanı Arş. Gör. Dr. Nur Çelik İlal’ın bilgilendirme sunumuyla başladı.

Ardından devam eden “Köyceğiz Özelinde Ürüne Dönüştürülebilecek Tıbbı ve Aromatik Bitkiler”, “Geçmişten Günümüze Sığla Bitkisi ve Köyceğiz için Önemi”, “Köyceğiz Özelinde Uygun Aromatik Bitkilerin Seçimi ve Üretiminin Planlanması”, “Aroma Turlar ve Turizm” ve “Köyceğiz Özelinde Bitkilerin Mevcut Durumu ve Potansiyeli” başlıklı sunumlar ile projenin yol haritası ve faaliyetleri detaylandırıldı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığında yürütülen Gelecek Turizmde kapsamında desteklenen “Aromatik Bitkiler Evi Köyceğiz Projesi” Üniversitemiz Turizm Fakültesi, Köyceğiz Belediyesi ve Köyceğiz Kaymakamlığı ortaklığıyla yürütülüyor.

Bu proje ile Köyceğiz’in turizm potansiyelinin aromatik ve endemik bitkiler özelinde çeşitlendirilmesi, sığlanın öneminin ortaya konması ve koruma kullanma dengesinin gözetilerek Köyceğiz için bir marka haline getirilmesi, Köyceğiz’de yer alan Sabri Başoğlu konağının Aromatik Bitkiler evine dönüştürülerek, ilçe turizminin bu merkezde canlandırılması ve aromaterapi turlarına yönelik potansiyelinin ortaya konması hedefleniyor.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 09.12.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2836